Козметика за лице – маски за суха и предразположена към акне кожа

За всяка кожа трябва има специална козметика за лице, специално формулирана, за да отговори на нейните нужди. Много полезни са маските за лице, които не се използват само за да скрият вашите несъвършенства, а да ги поправят. Най-често срещаните видове включват отлепящи се маски, глинени маски и маски от парафин.

За да максимизирате ползите от прилагането на маски върху лицето си, почистете лицето си много добре и след това използвайте кърпа, за да подсушите кожата си. Маските за лице вършат чудеса, когато са поставени върху суха и чиста кожа без следа от други козметични продукти.

Почистване

Ако върху лицето на кожата ви има поставен слой грим или пък кожата ви се омазнява прекалено често, трябва да знаете, че маската за лице не може да се придържа към кожата ви и затова няма да получите никакви резултати. За това е строго препоръчително да почистите грима и едва след това да поставите маската. Можете да използвате козметика за лице, с която да почистите грима. Изплакнете с топла вода, за да отворите порите.

Сушенето

Опитвали ли сте някога да се нанасяте лака за нокти на мокри нокти? Лакът за нокти стана на петна и освен това много по-дълго време ще изсъхва. Влажните продукти не могат да се придържат към влажна повърхност. Маските за лице се прилагат като мокър продукт и трябва да изсъхнат, за да постигне желаните резултати. С чиста, суха кърпа, подсушете лицето и шията си, докато те са напълно сухи. Никога не търкайте лицето или врата, когато ги сушите или рискувате да причини щети на деликатната кожа.

Прилагане

Преди да започнете с нанасянето е добре да прочетете инструкциите на опаковката, за да постигнете по-добри резултати. Нанесете щедър слой на лицето и шията и оставете напълно да изсъхне. В зависимост от конкретния вид, измийте или отлепете от лицето.

Отстраняване

След като я премахнете, измийте лицето и шията отново с лек препарат за почистване и подсушете кожата си. Нанесете овлажняващ лосион, втривайки дълбоко в кожата ви. Повторяйте нанасянето на маските за лице веднъж седмично за суха или предразположена към акне кожа, а хората с нормална или мазна кожа - да ги прилагат по-рядко.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *