Кратък преглед на Android 4.1.1 Jelly Bean

Богат потребителски интерфейс

TouchWiz подръжка най-новата версия Android. Samsung Galaxy Note II работи с Android 4.1.1 Jelly Bean и има доста дълъг списък на подобрения от Samsung.
Интерфейсът е много подобен на този в Galaxy S III, въпреки че има няколко нови трика, активирани от S Pen.

Това е третият път, в който пишем статия за Galaxy Note II и продължаваме да откриваме нови функции - този phablet е най-богатият на функции, с най-адаптивен интерфейс от всички мобилни устройства които сме тествали. Потребителски функции и опции, буквално изскачат от всяко ъгълче - имаме дълъг път пред нас, така че най-добре се настанете удобно.

Заключването на екрана е стандартно, плъзнете в която и да е посока, за да отключите, чувате звук от пускане на водата, като плъзнете пръста си. Пет адаптивни команди са в долната част на екрана - плъзнете някоя и стартирате приложението, без да преминава през началния екран.

Има няколко варианта за отключване на екрана. Можете да активирате новините в долната част на заключеният екран, което е чудесен начин да останете информирани с текущите събития. Може да ги разширите, за да видите всички новини.

Има алтернативни съчетания за отключване, - лицево отключване, лицево плюс гласово отключване, отключване чрез докосване на екрана и накланяне на телефона или стартиране на камерата от заключен екран, чрез докосване на екрана и въртене на телефона хоризонтално.

Има гласови команди за стартиране, с които може просто включите S Voice или да стартирате предварително избраната апликация. Можете също така да го настроите да се включи втори часовник на заключения екран, който се появява, когато сте в роуминг, или да изключите повечето от тези възможности.

Бърз преглед е нова функция, която предоставя информация с един поглед върху основните данни, докато телефонът е заключен, може да покрие горната част на Galaxy Note II (само да се задейства сензора за близост, не като на Nokia Lumia 610) и екрана ще светне и ще покаже лентата за състоянието, броячи за пропуснати повиквания и нови съобщения, процент на батерията, информация за песен и предстоящи аларми. В нашия образец, това се задейства дори ако phablet е с лицето надолу, така че може да се окаже функция която източва батерията.

След като отключите екрана, ще забележите, чe в долната част на екрана има пет команди или папки. Най-дясната отваря папката с апликации, както обикновено, но можете да промените другите четири по ваш избор да стартират приложения или да отварят папки.

Областта за уведомления изглежда познато, но има няколко нови неща, които изпозват добре големия екран. На върха е часовник с дата и настройки за пряк път. Долу, са обичайните: Wi-Fi, GPS, безшумен режим, завъртане на екрана и икономия на енергия. Има още пет превключва - режим на блокиране (ще стигнем до това по-късно) мобилни данни, Bluetooth, AllShare и Sync.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *