Хлебарки! Колко видa съжителстват в дома ви?

Вероятно не сте се замисляли колко вида хлебарки щъкат по света. За вас всички те са само един вид – “гадини”. Истината е, че на прима виста можем да ви изброим имената на поне 12 вида хлебарки. По-хубавата истина е, че повечето от тях изобщо не се срещат в България.

В страната ни пребивават основно 3 вида хлебарки. Ако търсите информация за хлебарки в София, може би ще ви е интересно да узнаете, че те сякаш са си разпределили районите. В централната част се срещат предимно германски и мебелни хлебарки, в по-крайните квартали, като Обеля например, черните хлебарки често владеят положението, а в комплекси като Младост, можете да се срещнете очи в очи с представителите на всички видове.

И въпреки, че имаме преки наблюдения върху разпределението на видовете хлебарки в София, можем да твърдим, че подобно “разделяне на територии” има в цялата страна. Просто различните видове хлебарки имат различни предпочитания и навици.

В едно жилище могат да съжителстват всички видове хлебарки

Ако се борите сами с гадините, трябва да знаете с какъв вид инсекти точно си имате работа. Така ще сте наясно кой точно препарат против хлебарки е подходящ за вашия случай. А може да се окаже, че имате нужда от няколко вида отрова за хлебарки. Ако решите да потърсите помощ от фирма за дезинфекция, дезинсекция и дератизация, специалистите сами ще дойдат на оглед, за да преценят как най-ефикасно да решат проблема ви.

Кафявите и черните хлебарки нямат нищо против да ползват обща кухня и баня, а мебелните хлебарки, могат да се ширят в спалнята и хола на същото жилище без никакъв проблем.

Могат ли хлебарките да живеят заедно с други инсекти?

Отговорът е категорично “да”. Вярно е, че мравките биха могли да ви отърват от присъствието на хлебарки, но понякога се оказва, че не си пречат и за ваш ужас необезпокоявани се разхождат по пода и стените на дома ви.

Хлебарки и бълхи също е ужасяваща, но често срещана комбинация. В този случай ви съветваме да се обърнете възможно най-бързо към ДДД фирма. Ако държите да ги унищожите без чужда помощ, можете да изгубите много време и средства в безуспешна борба.

“Опознай врага, за да се разправиш безмилостно с него.” е добра тактика, но не винаги е по силите само на един човек. Преценете добре ситуацията и ако е необходимо, доверете се на ДДД фирма. Специалистите в дезинсекцията ще се справят с проблема бързо, икономично и за дълго.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *