За преимуществата от ползването на адвокатска кантора

В практиката на адвокатска кантора "Икар" все повече се срещат случаи, при които, лицата обръщащи се към нас за разрешаването на съществуващ юридически казус, го правят с огромно закъснение. Закъснението при всички положения, ако не прави невъзможна реакцията на екипа ни в адвокатската кантора, то в значителна степен я затруднява.

Дали това е характерна черта на народа ни или е инцидентно проявление поради липсата на финансови средства не се наемам да коментирам обстойно. Прави впечатление, обаче, че дори когато се касае за дела със сравнително висок материален интерес заинтересованите от изхода на делото лица не търсят на време правна помощ.

Разбира се, няма как да не си даваме сметка, че в голям брой от случаите не ползването на услугите на адвокати от утвърдена адвокатска кантора се дължи и на лошото финансово състояние на българина, непозволяващо му да потърси, съответно заплати адекватна правна помощ.

От практиката на адвокатската ни кантора се натрапва извода, че пренебрегването на правен проблем от естество да предизвика след себе си верига проблеми не е най–рентабилното решение. Не търсенето дори на правен съвет от адвокат или адвокатска кантора, поради липсата на финанси, понякога изиграва лоша шега и води до по–големи разходи.

Така например, гражданин, който си позволи да получи компетентна правна консултация винаги се оказва в по-изгодна позиция в сравнение с гражданин, който не се консултира с адвокат, най–малкото поради факта, че първият има ясна представа как да реагира по такъв начин, че да защити правата си.

Реакцията да се изчака, за да се види как ще се развие възникналия казус без участието на заинтересуваното лице е една от лошите стратегии за справянето със възникналия проблем. Няма как да се очаква, че нещата ще се развият благоприятно за дадено лице без неговото участие.

Ползването на услугите на утвърдена адвокатска кантора винаги спестява и пари и усилия и не на последно място и доста главоболия погледнато в един по–общ план.

От огромно значение е при нужда от правна консултация да се спрем на оптимално съотношение между качеството на предлаганата услуга и нейната цена. Определянето на адвокатската кантора, която да бъде натоварена с решаването на възникналия проблем е отговорна работа и до голяма степен определя желаните резултати в бъдеще.

Благодарение на възможностите, които предлага Интернет пространството избора на адвокатска кантора или адвокат може да бъде извършен посредством проучване практиката на съответната адвокатска кантора, делата, които се поемат от адвокатите й, областта на правото, в която осъществява дейността си и т.н. Не бива да се подценяват и препоръките от лица, които са ползвали услугите на адвокатската кантора, както и отговорността на служителите й.

Повечето адвокатски кантори влагат доста усилия и средства при разработването на Интернет страници, които представят дейността им. При голяма част от тях има възможност за правна консултация, която представлява форма за първоначално представяне на съществуващия проблем.

Ползвайки безплатната правна консултация можете да добиете първоначално впечатление за компетентността, отношението и отговорността на екипа на адвокатската кантора посредством получения отговор на запитването си. Важно е да се разбере, че винаги по–доброто решение е да се потърси компетентна правна консултация с професионалист преди да се вземе решение със скрит потенциал за неблагоприятни правни последици.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *