Видове парфюми и козметика в нашето ежедневие

Има стотици, може би хиляди видове парфюми и козметика на днешния пазар. Високото търсене на различни видове дава възможност да се намерят от евтини до умерено скъпи и много скъпите видове на парфюмите за всички вкусове и джобове.

Най-често, за да бъде описан един парфюм трябва се има предвид нивото на концентрация, произход на ароматните нотки и дълготрайност. Най-често срещаните са цветните аромати като жасмин, теменужка, портокалови цветчета, лилии, орхидеи роза и още много други.

Всички парфюми и одеколони са различни, като те са предназначени да придават индивидуалност на потребителите, тъй като ароматите ухаят специфично на различните типове кожа.

За да се класифицират парфюмите или одеколоните, трябва да се обърне внимание на процентната концентрация на етерични масла в тях:

  • Парфюмите обикновено съдържат от 15 до 25% от ароматните етерични масла.
  • Eau De Perfume съдържание от 8 до 15% концентрат.
  • Eau De Toilette обикновено съдържанието им е от 4 до 10%.
  • Одеколонът е най-ниското съдържание на етерични масла 2 до 5%.

В днешно време с модерната технология на производство на аромати се оформеният нови категории, като най-често срещаните от тях са подходящи за всекидневна употреба, без значение годините или повода. Свежите и дървесни аромати са масово предпочитани от по-старите поколения.

Океанските аромати са много популярни сред по-младото поколение. Пикантните плодове са един добър избор за горещите летни дни. Ориенталските аромати са по-пикантни и са предназначени за специални поводи.

Представете си само, че сте на фирмено събиране и покрай вас минава загадъчна жена с аромат, който пленява. Жените знаят как да съблазнят един мъж не само с аромата на парфюма си. Много жени използват различни видове козметика, но най-вече разкрасителна, за да подчертаят своите качества, така че когато мъжете ги погледнат, да останат с отворена уста.

Те знаят как благодарение на спирали, червила, сенки, пудри да направят така, че да изглеждат наистина зашеметяващо. Комбинацията между парфюми и козметика наистина е страхотна. Това е една от причините много компании да произвеждат не само парфюми, но и собствени козметични серии, а дори и козметични продукти с парфюмен аромат.

Едни от тях са лосионите за тяло. Много жени ги използват особено след душ, защото освен че по този начин хидратират кожата си, те също така я парфюмират, а аромата остава дълготраен. Употребата на парфюми и козметика е станало част от нашето ежедневие. Те придават стил, уникалност и донякъде загадъчност на хората, които ги използват.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *