Въпроси и отговори за дизеловото гориво за отопление

Какво представлява дизеловото гориво за отопление?

То е дизелово гориво, боядисано в червено, за да покаже, че е не облагано и е достъпно само за офроуд машини като строително оборудване, което никога не се използва на обществен път, селскостопанска техника и за отопление.

Съдържа ли горивото за отопление сяра?

Да! Но благодарение на технологиите днес съдържанието на сяра е ултра ниско под 15 части на милион. Ако вашата отоплителна система се нуждае гориво със свръх ниско съдържание на сяра, е добра практика да проверите и заявите на вашия доставчик, че точно такова гориво очаквате да получите.

Замръзва ли отоплителното гориво?

Не, но при по-ниски температури започват да се образуват восъчни кристали, които се отделят от дизела, запушвайки филтрите и желирайки горивото.
Всички дизелови горива ще се желират, ако стане достатъчно студено. Както образуването на восъчни кристали, така и образуването на лед във вашето гориво ще запушат филтрите и ще повредят оборудването ви. Основно правило: без обработка дизеловото ви гориво трябва да работи без проблеми над -6 градуса по целзий. Под тази стойност ще трябва да се уверите, че вашият доставчик обработва горивото за зимна употреба, за да гарантира, че ще работи без проблеми дори и при по-ниски от -6 градуса температури.

Влошава ли се дизеловото гориво за отопление с времето?

Всъщност качеството на дизела за земеделие и отопление може да се развали. Всички дизелови горива, придържащи се към спецификацията на ASTM, трябва да бъдат безопасно съхранявани до една година без допълнително третиране и тестване. Ако съхранявате дизелово гориво за дългосрочна употреба, добрата практика е да третирате горивото с биоцид и окислителен стабилизатор, за да гарантирате, че горивото остава в рамките на спецификацията и няма да се развият микроби в резервоара ви за гориво. Най-големият враг на дългосрочното съхранение на дизела е водата и мръсотията, постъпващи в горивото през отдушника на резервоара. Тъй като температурите се променят, резервоарът ще вдишва въздуха и влагата отвън. Гарантирането, че в резервоара няма вода и че външните замърсители не могат да попаднат в резервоара, е начинът, по който поддържате горивото си в рамките на спецификацията.

Колко дълго мога да съхранявам дизела за отопление в резервоара за гориво?

При условие, че горивото ви не е третирано с нищо максимум една година. Ако се третира с биоцид, за да се предотврати биологичния растеж в резервоара, можете да очаквате дизелът да е добър в продължение на две до три години. След това дизелът започва да остарява и губи яркостта си, когато се вземат проби. След три години е препоръчително да вземете проби и да тествате горивото, за да се уверите, че то е в рамките на спецификациите за надеждна употреба.

Каква е разликата между дизеловото гориво за отопление и обикновения дизел?

Начисляваните данъци и акцизи върху горивата е голямата разлика между тях. Масовият дизел, предназначен за пътни транспортни средства е бистър или зеленикав на цвят, което означава, че е едновременно със свръх ниско съдържание на сяра и е с по-висок акциз. Горивото за отопление е с по-нисък акциз и не може да се използва за задвижване на превозно средство на обществен път.

От къде мога да купя дизелово гориво за отопление?

Най-лесният начин да се сдобиете това гориво е чрез компания доставчик на дизелово гориво за отопление като Горрел, която може да достави на своите клиенти желаните количества гориво до всяка точка на страната.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *