7 съвета как да се грижим за лаптоп батерия

Всеки знае колко досадно е когато неговата батерия за лаптоп откаже да работи и не може да захрани преносимия компютър точно когато ни е най-необходим.

Това може да доведе до много усложнения в работата и до загуба на важни данни. Грижата за лаптоп батерията трябва да е ваша приоритетна задача, ако не искате да останете неприятно изненадани когато ви е необходима.

Тези съвети които ще ви дам са изпробвани върху моята лаптоп батерия на Toshiba и са наистина много ефикасни. Ето ги и съветите:

  1. Затъмнете екрана си – използвайте опцията за затъмняване на екрана, тъй като това ще ви даде възможност да използвате по-дълго батерията и ще удължи нейния живот.
  2. Затворете излишните програми – когато не сте включен към електрическата мрежа, затворете всички програми, които не са ви необходими в момента. Колкото по-натоварен е процесора ви, толкова по-бързо ще се изтощи и батерията ви.
  3. Ограничете използването на външни устройства – когато сте на батерия избягвайте използването на USB устройства или пък например гледането на филм или концерт от някое DVD. Други подобни приложения като Wi-Fi и Bluetooth също е добре да бъдат изключени, ако не са ви необходими.
  4. Избирайте хибернацията пред Stand-by режима. Хибернацията пести много повече енергия и съответно щади вашата лаптоп батерия.
  5. Почистване на батерията – много е важно да се грижите за батерията като я почиствате периодично. За предпочитане е да го правите поне веднъж на 2 месеца, като използвате мека кърпа навлажнена леко с вода или спирт.
  6. Дефрагментирайте редовно твърдия диск – когато го правите вашата система ще работи по-ефективно и процесора ще се натоварва по-малко. От там се увеличава времето, в което батерията ще е ефективна. Не извършвайте дефрагментация, когато не сте включен в електрическата мрежа.
  7. Задаване на опциите за захранването – уверете се, че сте задали оптимизиран режим на работа на вашия компютър т.е режим на пестене на енергия.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *