Дамски бизнес стил

Може би няма и една единствена жена на света, която да не е фен на модата. За едни тя е страст, а за други просто необходимост. Необходимост, защото външния вид е от много голямо значение.

Стилна бизнес дама

По една или друга причина жените са винаги в крачка с модата и това си личи по външния им вид. Красиви ежедневни тениски и панталони, или малко по-крещящи тоалетчета за дискотека, гардероба винаги е пълен със дрехи, съобразени с последните тенденции на модата.

Странно е как същите тези експерти в модата стават некомпетентни и без мнение, когато дойде ред на бизнес облеклото. А този ред винаги идва.

Може би защото дамските костюми никога не са били на дневен ред в модата или защото на никоя от нас не се е налагало да се облича толкова официално през тийнейджърските си години.

Факт е обаче, че по-големия процент от представителите на слабия пол не знаят как точно да си изберат бизнес костюм и как да се грижат за него.

Първото нещо, за което трябва да помислим, когато се обличаме официално са аксесоарите. Колкото и удачно да съчетаем сакото с панталон или пола, винаги ще изглеждаме малко скучно и "постно" без никакви аксесоари към тях.

Един от задължителните аксесоари, допълващи дамския костюм е малката кожена чантичка, без презрамка. Като цвят е добре да се спрете на черно, сиво или нещо подобно, стига да е универсално. Все пак ще се носи със всеки костюм.

Другото нещо, което трябва да уточните преди да изберете официално облекло е къде всъщност ще се носи. Обикновено типовете костюми са два: вечерни и бизнес костюми.

Вечерните костюми съществуват, за да ни подскажат, че официалното облекло не е предвидено само за офиса. Много други поводи от сорта на: вечеря в ресторант, театър или сватба изискват да облечем нещо по-официално.

Тук свободата е голяма. Може да използваме леки материи като лен, и да ги съчетаваме с всевъзможни аксесоари от рода на гривни и колиета. При бизнес костюмите вече ограниченията са големи и не можем да си позволим всякакви експерименти. Сакото се комбинира основно с панталон надолу.

В случаите, когато го съчетаем с пола, тя трябва да е с подходяща дължина - никога над коляното. Като аксесоар може да сложим много финно колие, но само когато носим риза с деколте разбира се. Цветът не трябва да е натрапчив. Препоръчително е колието да е сребърно.

Никога няма да сбъркате, ако се обличате стилно и даже консервативно в офиса. Избирайте само неутрални цветове и не правете излишни експерименти с облеклото. Вашия професионализъм със сигурност ще бъде оценен високо.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *