Защо да използваме директориите за статии

Когато заговорим за директория за статии всеки се пита, защо пък точно за статии. Това е така защото те са целенасочени към публикуването на текстове, но не на съдържание, което срещаме постоянно и непрекъснато в интернет както повечето повтарящи се такива, а съдържание, което само по себе си е уникално. Това е съдържанието, което самият автор на статия е съчинил. Сама по себе си думата означава отрязък от справочник или вестник. Но всеки знае, че вече интернет се използва за всичко, както и най-вече за полезна информация.

Много сигурно се питат, защо има такива сайтове и каква е ползата от тях? Много просто, тези така наречени уеб сайтове са създадени в помощ на SEO специалистите, които от своя страна ги използват за да публикуват смислено, разбираемо и уникално съдържание. Това съдържание спомага на сайтовете към които са поставени връзки в самото съдържание за по-доброто им класиране в търсещите машини. Тези връзки пък са значими от гледна точка на тематично поставеното съдържание.

Има много сайтове в които човек може да публикува своите връзки. Ползата обаче от тях е много малка, тъй като те са както казва един мой познат - „спамилки“. Това е така защото в тях няма строго определени условия за ползване, които най-вече трябва да се спазват, докато в самите директории те трябва да се спазват стриктно защото иначе потребителя който иска да постави целенасочено своите линкове, колкото те да бъдат поставени, биват перманентно баннати в най-срещания случай.

Най-вече трябва да знаем, че връзките, които поставяме не трябва да бъдат произволно избрани. Най-простият пример, който мога да дам е например:

„Потребител създава съдържание. Чувал е, че в някакви си сайтове може да напише уникално съдържание, като прикрепи връзки към сайта който иска да направи публичен към интернет аудиторията. Той публикува текст на някаква тематика но слага връзки към сайт на съвсем различна такава.  Очакванията са му за в бъдеще по някаква си дума той да излезе по-напред в позициите на търсачките, защото в полето тагове, етикети или ключови думи е задал своите такива.“

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *