Формата на букета – важен елемент при доставка на цветя

При доставка на цветя, независимо дали чрез поръчка по телефона или онлайн, изпращача трябва да внимава освен за вида и цвета им, но и за формата на букета. Тя е много важна от гледна точка на получателя, защото както при всяко нещо и тук си има етикеция. На дамите е препоръчително да се изпращат кръгли, овални или каскадни букети. За един мъж е желателно формата да бъде продълговата, едностранна и с дълги стебла на цветята. Ако сте поръчали доставка на букет за рожден ден на дете, то погрижете се той да бъде с ярки цветя, по-малък и по възможност с някаква интересна форма.

Формата на сватбените букети е особено важна. Тя трябва да е съобразена с дизайна на булчинската рокля и да и подхожда идеално. Ако булката е с по-нисък ръст то за нея би бил подходящ малък букет с нежни цветове или малка кошница с цветя. Големите букети подхождат повече на високи момичета. Но отново ще ви обърна внимание на роклята. Ако тя е лека и ефирна също и букета трябва да бъде лек и нежен. Ако булчинската рокля е по-тежка, то тогава търсете букет със по затворена форма и тежки цветя.

Съществуват няколко различни форми на сватбените букети които са основни, но могат да се направят и разновидности на тях, в зависимост от желанието на клиентите:

Букет кръг с плътно едно до друго поставени цветя. Различните видове цветя са разположени под формата на пръстени, които са един в друг. Такъв тип букет може да се запази дълго време свеж, цветята в него могат да са както симетрични, така и асиметрични за придаване на по-интересна форма.

Букет с формата на обърната капка или арка. Той идеално подхожда на високи момичета с дълга рокля. Прави се с дълги листа и пълзящи видове цветя, които се комбинират с рози и гладиоли. Това е достатъчно оригинален и екстравагантен букет.

Букет с линейна форма. Той е цяла композиция от асиметрични цветя, но е много елегантен. Доста капризен букет, с него трябва да се внимава много.

Вегетативен букет. При него цветята изглеждат сякаш не са откъснати, а са си както в природата.

Букет водопад. Много красив, спиращ дъха на гостите букет. Цветята сякаш извират от ръцете на булката и се стичат надолу.

Независимо от това каква форма ще изберете, знайте че букета е едно от най-сниманото нещо на сватбата ви след вас, така че се погрижете да бъде впечатляващ.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *