За какво да внимаваме, когато купуваме екскурзии и почивки през сайтовете за групово пазаруване

Кой не обича почивките!? През лятото или зимата всеки очаква така мечтаната отпуска за да организира една весела екскурзия в чужбина или просто почивка в някой от прекрасните ни курорти.

Сигурно всички сте забелязали сайтовете за колективно пазаруване, които напоследък се развиват доста добре в родното интернет пространство. Те предлагат изкушаващи оферти за всевъзможни услуги в големите градове на страната, като също между тях има и доста интересни оферти свързани с туризма. Офертите неслучайно са толкова популярни - те правят пътуването лесно и достъпно като цена за обикновения българин.

Предлагам ви някои точки, за които да внимавате, когато купувате оферти от тези сайтове:

  • Кога може да бъде използван ваучера? Внимавайте за какъв период е валиден самия ваучер за екскурзия. Съвпада ли той с вашите планове и отпуска.
  • Колко нощувки съдържа екскурзията и в какъв хотел? Колко звезди е хотела, къде точно се намира в предлагания курорт и какви допълнителни услуги са включени в цената, като например сауна, басейн и тн.
  • Какъв договор ще получите за покупката на туристическата оферта? Дали оператора, който предлага офертата ще ви даде туристически договор?
  • Можете ли да се доверите на сайта, чрез който купувате екскурзията? Препоръчвам да купувате ваучери само от най-големите и познати сайтове, на тях може да се разчита повече отколкото на малките сайтчета, които посещавате за първи път.
  • Включен ли е транспорта? Проверете дали към предлаганата екскурзия или почивка има включен транспорт. Например самолетни билети или автобус.
  • Лиценза на туроператора! Не на последно място, уверете се че фирмата, която предлага сайта има валиден туроператорски лиценз за да предлага екскурзии и почивки.

Като цяло това са простичките неща, които ако внимаваме няма да имаме проблеми при купуване на туристически оферти от сайтовете за отстъпки. Проверете преди да купите какво точно купувате, както е нормалната практика при всяка друга покупка, била тя през групов сайт или не и няма да имате проблеми. Ще се наслаждавате на своите екскурзии и почивки, не е ли точно това причината да ги купувате :)

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *