Защо да изберем килими за пода вкъщи

Килимите са традиционно присъстващ елемент в обзавеждането на почти всеки български дом. Огромното разнообразие на килими, както от гледна точка на цени на килими, така и от такава на тяхното качество ни помага да открием най-подходящото решение за нашия дом и да допринесем за една по-уютна и комфортна обстановка.

За разлика от други подови настилки като плочки и ламинат, килимите са най-сериозния инструмент в ръцете на всеки търсещ спокойствието и уюта. Няма друг тип компонент в едни дом, който до такава степен да успокоява и гарантира комфортно и приятно усещане на човек докато е в своя дом.

За разлика от други настилки, килимът може да бъде почистван по-рядко, а също така и натрупаният по-него прах е на практика незабележим при правилната му експлоатация. При избор на килими за покриване на пода вие ще повишите значително и шумоизолацията на своя дом, като комшиите под вас вече няма да чуват всяка ваша стъпка.

Освен шумоизолацията, която се постига с поставянето на килими, от съществено значение е и топлоизолацията, като един килим ще предпази стъпалата ви от студа на другите настилки, а това се усеща изключително през зимните месеци. Не забравяйте и факта, че килима ви помага да задържите топлината в помещенията на вашето жилище, нещо което плочките няма как да направят. И все пак съчетанието на двата компонента е сякаш най-подходящия вариант, като с мрамор, използван за подова настилка и застлан с красив килим естетическото усещане е несравнимо.

Освен всичко изброено до тук, използването на килими ще ви помогне и ако имате навика да ходите боси вкъщи, като приятното усещане за допир с материята му ще масажира стъпалата ви и ще тонизира целия ви организъм – все пак кой не иска да ходи върху облак галещ сетивата му.

При избора на килими не е важна само цената, не е важен и само произхода или цвета, а съчетанието на тези три елемента. Така представени нещата са ясен показател, че можем да изберем подходящ цветово килим за дадена стая, който да бъде траен и всичко това на една напълно разумна цена на килима.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *