Защо ускоряването на метаболизма е причина за изгаряне на мазнините

Бавният метаболизъм е причина за редица заболявания и много хора страдат от наднормено тегло днес.

Метаболитните процеси играят важна роля за нашето тегло. Метаболизмът – това е сборът от всички химични реакции, които се извършват в тялото ни – жизнено необходими за поддържане живота. Има ли общо това с теглото? Ето и отговорът. Хората с „по-бърз метаболизъм” изгарят повече калории, изразходвани за извършване на жизнените процеси в тялото. В този смисъл засилването на метаболизма води до дефицит на калории, което благоприятства загубата на тегло.

Поради медицински и други проблеми някои хора не могат да ускорят метаболизма си само чрез хранителен режим и спорт и се нуждаят от допълнителни хранителни добавки. Диетолозите и водещите специалисти съветват да не се прибягва към всякакъв вид тежки стимуланти, медикаменти и драстични диети, които могат да ни навредят.

Правило няма! За всеки е индивидуално, но лесно можем да отслабнем, ако следваме логиката на метаболитните процеси в нашия организъм: да изгаряме повече калории, отколкото приемаме. Чрез правилен хранителен режим, спорт и с помощта на доказани хранителни добавки (препоръчително е те да бъдат на растителна основа) ще успеем да повишим термогенезата в организма си или ще благоприятстваме топенето на мазнини.

С помощта на ефективни хранителни добавки ние можем допълнително да спомогнем процеса на отслабване, особено използвайки растителни продукти, които по естествен начин повишават енергийните нива в организма или вътрешната температура на тялото, което ще спомогне за изразходване на повече калории.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *