Интериорни врати

След като започнете да проектира интериора на дома ви, вие ще откриете, че има много различни видове интериорни врати, от които да избирате, за да придадете на помещението или пространството подходящия вид и то да изпълнява своята функция.

Интериорна врата е всяка врата, която не предоставя достъп до дома ви, като килер, спалня, баня, мазе или вратата на офиса. Преди да започнете избора на интериорни врати, които желаете за вашия дом, трябва да обиколите стая по стая и да направите списък на колко и какви интериорни врати имате нужда и каква ще бъде тяхната основна функция.

Ето списък на видовете на интериорни врати, от които можете да избирате:

  • Люлеещите се  врати се отварят на две или повече листни панти и са най-често използваните врати в домовете. Те могат да бъдат закупени или като плоча (само самата врата), или като предварително окачена единица. Предварително окачена вратата идва инсталирана в рамките на касата, с панти, които вече са монтирани. Предварително окачените врати спестят време за инсталация, като елиминират необходимостта от дърводелец или майстор за монтажа.
  • Плъзгащите се врати или байпас врати, обикновено се използват в области, които имат широки отвори като килер или баня и слайд от ляво на дясно. Тъй като те не се отварят, не е нужно да се притеснявате за поставяне на мебели, но само половината от откриването е достъпна по едно и също време.
  • Врати тип хармоника или т.н. сгъваеми врати, обикновено се използват в дрешник, килер, или перални помещения. Вратите могат да бъдат от дърво, метал, или покрити с винил и обикновено се състоят от четири панела. Сгъваемите врати се въртят на щифтове, добавени в горния и долния край, които ви позволяват по-голямото отваряне на пространство в сравнение с плъзгаща се врата. Те заемат по-малко място, когато вратата е отворена.
  • Френски врати предлагат фокусна точка в дома ви. Те висят на панти, разположени на всяка страна. Когато двете страни на вратите са отворени, има изглед. Френските врати се предлагат в разнообразие от стилове и стъкло, за да допълнят декора на Вашия дом.

Наблюдава се тенденция при завръщането на джобните врати, защото притежават интересни архитектурни елементи, които включват спестяване на площ. По принцип, джобна вратата е врата, която не е монтирана да се отваря на панти, а се плъзга в и извън пространството, скрита в стената. Джобни врати са или единични, които отварят и затварят от ляво или отдясно, или двойни врати джобни, които се плъзгат заедно и се срещнат в средата и от двете дясната и лявата страна. Когато архитектите  продължават да се търсят уникални начини, за да се увеличи пространството в дадено помещение, те са започнали да включват в джоба вратата в своите проекти.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *