Какви са плюсовете и минусите на блиндираните врати?

За никого не е тайна, че блиндираните врати са един от начините, да защитите дома си от взлом. На пазара в България се предлагат множество модели, от които можете да изберете. В тази статия ще разгледаме какви са плюсовете и минусите на този вид входни врати. По този начин ще се ориентирате по-лесно, когато отидете до магазина или дадената фирма.

Предимства на блиндираните врати

Най-големият плюс на модерните блиндирани врати от Борман, е сигурността, която те осигуряват. Тези врати са трудни за разбиване и издържат на удари, режещи инструменти и други пособия за влизане с взлом. Цената им варира в зависимост от модела, но може да надвиши и 1000 лева. Имайте предвид, че това е инвестиция в бъдещето на жилището ви.

Разликата между стандартните врати от стомана и блиндираните е, че вторите идват до клиента в огромно разнообразие от цветове и дизайни. Това е друг техен плюс, който си заслужава да отбележим, защото входната врата е тази, която посреща вашите гости и любими хора. Външният вид на вратата трябва да говори за вашия вкус и стремеж към елегантност.

Топло и шумоизолацията на съвременните блиндирани врати е поредното тяхно преимущество. Стоманените и дървените врати не могат да се похвалят с отлична изолация, но тук нещата са различни. Използват се специални материали, с чиято помощ държите студа далеч от дома ви и си гарантирате справяне с шума на съседите и силната градска врява.

Недостатъци на блиндираните врати

Не бива да премълчаваме и недостатъците на блиндираните врати, тъй като те съществуват. Много от моделите, до които имаме достъп са с високо тегло, което може да затрудни отварянето и затварянето им. Ако ви се е случвало да чуете съседа как тряска врата, когато се прибира, то това най-вероятно се дължи на нейното тегло, което създава неприятности.

Тези врати са трудни за монтиране, така че ако ги изберете, то оставете монтажа на професионалист, който има необходимия опит, за да се справи със задачата. Лошият монтаж може да затрудни експлоатацията с врата, а също и да загубите от функционалностите ѝ. Общо взето това бяха плюсовете и минусите на блиндираните врати. От тях можете да си направите сметката, дали да ги закупите за дома си, или ще предпочетете нещо различно.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *