Как да изберете пердета за вашата стая

Поставянето на пердета на прозорците, дава присъствие в една стая, помагайки ви да й придадете желаното настроението. Същевременно са и функционални и могат да осигурят неприкосновеност и изолация. Независимо от каква материя са изработени, пердетата се предлагат в разнообразна и красива визия. Можете да избирате между фини и неутрални или смели шарки.
За да ви помогнем да направите най-добрият избор, който да отговаря на вашите нужни, заедно с с експертите в продажбата на пердета и завеси от Curtains.bg направихме това кратко ръководство.
Завеси от Curtains.bg

Функционалност


Първо, помислете за най-добрата функционалност, която новите пердета могат да осигурят за вашето пространство. Търсите ли завеси, които могат да добавят елемент на неприкосновеност към спалнята? Ще искате ли да блокирате светлината през определени часове на деня? Или бихте предпочели слънчевите лъчи да влизат свободно сутрин? Харесва ли ви да сменяте завесите, спрямо сезоните? И ще ви бъде ли полезно да осигуряват изолация в по-студените зимни месеци? Направете списък с предназначенията на новите ви пердета. Това ще ви помогне да вземете решение за подходящия избор.

Плат


След като направите оценка на функционалността, която новите ви завеси трябва да предлагат, ще имате по-добро усещане за вида на тъканите, от които се нуждаете. По-тежките материи, като коприна или кадифе, създават повече драма и придават на стаята формален вид. Също така блокират светлината, осигуряват лично пространство и изолират добре. Ако искате по-непринуден външен вид, опитайте по-лек плат като лен, който красиво разпръсква светлината. Памучните пердета пък са семпли, лесни за почистване и пропускат изобилие от светлина, като правят стаята светла и весела. 

Цвят


Когато избирате цветовете, помислете дали искате вашите пердета да се слеят с интериора или да изпъкнат. Неутралните цветове като бяло и слонова кост, са леки, приветливи и ненатрапчиви. Разчитайте на по-ярките цветове, за да направите по-смело изявление за вашия стил. За повече неприкосновеност на личния живот и по-добър контрол на светлината, изберете облицовани завеси. Преди всичко, изберете цвят, който харесвате и с удоволствие ще гледате всеки ден, тъй като пердетата ще играят голяма роля в цялостната естетика на вашия дом.

Десен


Ако имате шарени мебели или килими, може да ви е по-трудно да ги съчетаете със завеси и да избегнете претрупан вид. Добра идея е да се спрете на пердета в един цвят, който да пасва на останалите десени в стаята.

Размери


Не сте сигурни кой размер е най-подходящ за прозорците ви? Най-добре се консултирайте със специалистите в магазина. Както вероятно знаете, завесите изискват и корнизи. При тях също има голямо разнообразие от дизайни и стилове. Съчетайте ги правилно с пердетата, за да получите красив завършен вид.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *