Как да предпазим лицето си от слънцето?

Най-голямата заблуда сред хората, когато става дума за слънцезащита, е, че трябва да й се обръща специално внимание само през лятото. Истината е, че вредните слънчеви лъчи ни достигат през цялата година. Ако погледнем реално – през лятото цялото тяло е по-изложено, но през останалото време ръцете (особено дланите), деколтето, врата и лицето са почти непрекъснато на показ. Изключение са най-студените зимни месеци, но дори и тогава кожата на лицето е застрашена. Затова винаги трябва да мислим как да се защитим от вредните слънчеви лъчи.

Слънцезащита

Носете очила

Колкото и клиширано да звучи, една от най-важните стъпки в защитата от UV лъчението е носенето на слънчеви очила. Те не трябва да са каквито и да е – избирайте качествени очила с добра защита от проверени търговци. Колкото по извити са, толкова по-добре - така по-малко светлина ще може да влиза отстрани.

Носете шапки

И това звучи като клише, но хубава шапка с достатъчно голяма периферия или козирка – поне 6-7 сантиметра, може да спаси лицето от пряка слънчева светлина. Освен това шапките са модерни и винаги можете да намерите точния начин да ги съчетаете с тоалета си.

Качествена козметика

Залагайте на качествена козметика като продуктите на Виши – доказаните марки са по-надежни от всички останали. Когато си взимате слънцезащитни продукти, трябва да се съобразите с няколко неща:

  • Какъв фактор трябва да използвате зависи от оттенъка на кожата ви. Ако досега не сте използвали продукти за защита, се консултирайте със специалист. Хората с най-светла кожа трябва да ползват фактор 50, а хората с тъмна – 30 в първите дни на почивката.
  • Не пропускайте лицето. При защитата от слънцето всъщност лицето е много важно – информирайте се за козметика със слънцезащитен фактор, създадена специално за кожата на лицето.
  • Не се излагайте прекалено дълго време на слънце. Не прекалявайте със светлината, дори и да ползвате качествени продукти за слънцезащита.
  • Нанасяйте кремове, спрейове и тн. след всяко къпане, освен ако не са водоустойчиви.

Целогодишна защита

През зимата носете шапки и слънчеви очила, които да ви предпазват от слънцето. Информирайте се за ежедневни кремове със слънцезащитен фактор, които ще ви помогнат, особено, ако работите на открито или сте навън през по-голямата част от деня.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *