Как се използват електропастирите?

Електропастирите представляват устройства, които зареждат огради с ел. енергия, за да държат стадата добитък в определен периметър. По този начин животните ще се научат да пасат на едно място, няма да бягат и да създават проблеми. Иновативните електропастири спестяват много време на хората, които извеждат овце, кози, крави и други на паша. Но, как точно да използвате електропастир, ще Ви разкрием по-долу в тази надяваме се интересна статия.

За какво служат електропастирите?

Електропастирите заместват истинските пастири в реалния живот, като предпазват членовете на стадото от бягство. Вашите животни могат да пасат на открито, но ако се опитат да хукнат извън границите на ливадата / полета, могат да се докоснат до ограждението, през което минава леко електричество и да получат кратък шок.

По този начин ще странят от оградите и ще пасат на едно място. Тези електропастири са разрешени от закона и не Ви трябват специален и документи, за да ги използвате. Единствено може да се наложи да сложите табела, която описва, че през оградата преминава ток, но имайте предвид, че електрическата енергия не може да повлияе лошо на човешките същества и да доведе до наранявания или смърт.

Какво влиза в комплекта на електропастира?

Ако си поръчате електропастири от https://elektropastiri.bg, можете да получите пълен комплект, в който влиза енергизатор, ограда, изолатор и някои допълнителни аксесоари. Другият вариант е да закупите компонентите отделно, и да си изберете ограда според размера, който Ви трябва, вида изолация и допълнителни устройства за проследяване на грешки в устройството. Монтажът на електропастира е лесен и няма да Ви създаде никакви проблеми.

Вие ще получите вашия електропастир с гаранционна карта, както и възможност за техническа поддръжка. По този начин, ако устройството и инсталацията създадат някакъв проблем, можете да се обърнете към продавача, за да Ви помогне. Общо взето всичко се консултира с нуждите на клиента, който ще може да се възползва от продукта, без никакви затруднения.

В заключение

По-горе описахме как да използвате новите и функционални електропастири. Те се продават на достъпни цени, а приложението им за животновъдите е повече от полезно. Разбира се, можете да се допитате до специалистите относно монтажа, изолацията, напрежението и всичко най-важно за един електропастир. Така ще знаете кой е най-подходящият продукт за изискванията ви.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *