Кухненско обзавеждане – направете правилния избор

Избирането на ново кухненско обзавеждане невинаги е особено приятно, заради притесненията дали ще пасне на кухнята Ви, дали ще е достатъчно удобно и практично и заслужава ли си изобщо да правите тази голяма промяна. Но подменянето на старото обзавеждане с ново, ще придаде особен стил на дома и ще създаде една неповторима атмосфера на домашен уют и топлина.

Избор на кухненско обзавеждане

Преди да започнете Вашия избор, преценете с колко пространство разполагате. Добре е да измерите предварително разстоянията, за да имате ясна представа коя част от обзавеждането къде ще се побере. Ако имате такава възможност, можете да поръчате и цялостно кухненско обзавеждане – по поръчка или готово. Направете своя избор и се уверете, че това, което сте избрали, наистина Ви харесва.

В допълнение, се уверете, че новото кухненско обзавеждане отговаря на Вашия ръст и Вие безпроблемно успявате да стигнете до всички шкафове и чекмеджета с минимум усилия. За да добиете ясна представа за това дали обзавеждането ще Ви пасне добре, можете да пробвате с готова мебелировка на място. Поръчването на кухненско обзавеждане, без да можете предварително да го видите, крие известни рискове от гледна точка на това, че има вероятност да не Ви допадне.

Тъй като мивката е една от най-важните елементи на кухнята, изберете удобна и висока мивка. Това ще Ви спести болките в гърба и кръста след всяко по-продължително миене на чинии.

При избирането на кухненското обзавеждане се съобразете с мерките за безопасност. Разпитайте къде се слагат различните уреди, за да избегнете злополуки. Така например, не можете да сложите хладилника до печката, ето защо се вслушайте в насоките, които ще получите.

Почистването на кухненското обзавеждане е също важен момент, който трябва да вземете под внимание. Не избирайте грапави повърхности, които биха направили трудно почистването. Фурната и готварската печка са уредите, които най-често се нуждаят от почистване, затова ги разположете на удобни за Вас места.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *