Лаптопи втора употреба в Пловдив – къде?

В зависимост от целите и нуждите на ползване, закупуването на нов лаптоп невинаги се оказва добро решение. В повечето случаи съвременните модели изискват изразходване на големи суми, което много често е неоснователно. Ето защо мнозина се насочват към друга алтернатива – реновирани лаптопи втора употреба. Причината за това е, че те предлагат добро съотношение между цена и качество – устройствата са значително по-евтини от новите модели и едновременно с това могат да включват отлични технически характеристики.

Независимо от този факт, немалко хора все още считат остарелите устройства за ненадеждни, без да си дават сметка, че съществуват няколко типа употребявани лаптопи.

Лаптопи втора употреба Пловдив

Живеете в Пловдив? Изгодни лаптопи втора ръка Пловдив ще намерите в склада на PCLife в северната промищлена зона, както и онлайн на сайта на фирмата.

Преди закупуване на преносим компютър втора ръка е редно да се обмислят няколко фактора:

  1. Съществува разлика между реновиран и употребяван лаптоп.
    За много хора реновираните и употребяваните лаптопи са едно и също нещо. Но това не е напълно вярно. На практика и двата типа са употребявани, но с разликата, че реновираните се преглеждат обстойно и при наличие на неизправностти в тях се ремонтират. На кратко казано, реновираните лаптопи представляват почти нови устройства, които са върнати от клиентите към търговеца или производителя. Причините за това могат да бъдат много, някои от които са:

    1. Клиентите желаят да закупят по-нов модел и връщат старото си устройство, без то да бъде повредено;
    2. При доставка, клиентите връщат компютъра без да го тестват, само защото той не отговаря на техните очаквания;
    3. Връщането може да бъде вследствие от наличието на леки или козметични повреди.
      Веднъж върнати към магазините, лаптопите биват тествани обстойно, преди да бъдат изпратени отново на пазара. От своя страна употребяваните лаптопи се предлагат най-често от частни лица, които не могат да гарантират за качеството на своето устройство. Ето тук идва и съществената разлика - лизензираните търговци предлагат всички свои лаптопи втора ръка с гаранция, макар понякога тя да е с минимален период.
  2. Избор на подходящ търговец
    Днес, по един или друг начин, могат да бъдат намерени изключително много на брой търговци или магазини, предлагащи лаптопи на ниски цени. Това обаче не означава, че всички те могат да гарантират за надеждността на компютрите, които предлагат. Много често се предлагат устройства от частни лица, които представят информация, която несъответства със състоянието на предлагания лаптоп. Ето защо закупуването от недоказани източници крие огромен риск и може да доведе до допълнителни разходи.

Лицензираните магазини и търговци са за предпочитание, поради факта, че те извършват детайлни тестове и прегледи на всички свои лаптопи. Така при наличие на повреди, специалистите ги отстраняват и връщат повторно устройствата на пазара. Освен това, те винаги включват гаранция в цената на предлаганите артикули, която може да бъде от 6 до 12 месеца. Това само по себе си говори, че магазините напълно гарантират за качеството на продуктите, които предлагат.

PCLife е специализиран магазин за компютри втора употреба в Пловдив. В каталога са налични евтини лаптопи втора ръка, които разполагат с добри спецификации и технически характеристики. В списъка са включени модели на световноизвестни марки, които са лидери на световния пазар

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *