Най-често срещаните видове плочки за баня в Стара Загора

Правилните плочки за баня променят изцяло пространството. Чрез тях можете да създадете релаксиращо и красиво помещение, което наистина отразява Вашия личен стил. Но кои са най-добрите за Вас? За да решите по-лесно, направихме заедно със специалистите в търговията с плочки за баня в Стара Загора от Баня Лукс списък с 10 от най-популярните типове.

ПОРЦЕЛАНОВИ ПЛОЧКИ
Ако искате да купите издръжливи плочки за баня в Стара Загора, порцеланът е идеалният материал. Той е здрав, силно водоустойчив и труден за надраскване или промяна на цвета.
С порцелан може да се създадат красиви ефекти, тъй като се предлага в широка гама от цветове, а също така може да имитира дърво или камък. Предлагат се матови и гланцирани повъхности, според Вашия личен вкус.
Плочките за баня в Стара Загора и страната от порцелан не са на много ниска цена, но си заслужават инвестицията, тъй като ще издържат наистина дълго време.
плочки за баня
ПЛОЧКИ ОТ КЕРАМИКА
Керамичните плочки са направени от същите материали като порцелановите, но не толкова фино смлени. Затова са по-малко износоустойчиви и водоустойчиви, но при правилно запечатване също са доста издръжливи.
Едно от предимствата на керамиката е, че плочките могат да се поставят както на стените, така и на пода, за да се получи еднакъв вид в банята.
Керамичните плочки са рентабилни и лесни за поддръжка, а с големият избор от цветове и стилове имате възможност да създадете луксозен вид за малко пари.

ПЛОЧКИ ОТ МРАМОР
Когато говорим за лукс, мраморът е най-добрият облицовъчен материал. Изтънчен и красив, той е идеален за добавяне на текстура към дизайна на Вашата баня, поради „вените“, които минават през повърхността му.
Този класически камък пасва еднакво добре както на традиционните, така и на модерните декоративни схеми, и е идеален за създаване на акценти във Вашата баня. С него трябва да се работи внимателно, тъй като е скъп, но вечен вариант. Мраморни плочки за баня в Стара Загора се предлагат в почти всички магазини.

МОЗАЕЧНИ ПЛОЧКИ
Мозаечните плочки за баня в Стара Загора сега са изключително модерни. Те се изработват от различни облицовъчни материали, включително керамика, мрамор и стъкло. Плочките са с малки размери и се нареждат така че да създадат очарователни ефекти и дизайн.
Независимо дали сте избрали мозайка за пода на банята си, да подчертаете определена стена или да създадете неповторим външен вид в цялото помещение, мозаечните плочки са идеалният начин да изразите собственият си стил в пространството.
плочки за банята
ВАРОВИКОВИ ПЛОЧКИ
Варовикът е идеален избор естествен дизайн. Неговите фини нюанси на бежово, кафяво и сиво внасят топлина във всяка баня, за да се усеща тя уютна, удобна и същевременно вечна.
Варовиковите плочки трябва да се запечатат изключително добре, за да се приложат в банята, понеже материалът в естественото си състояние е порест. Въпреки това си заслужава да потърсите варовикови плочки за баня в Стара Загора, тъй като този атрактивен и универсален материал Ви позволява да създадете красив и топъл дизайн на банята .

ВИНИЛОВИ ПЛОЧКИ
Винилът е друга опция за плочки за баня . Той е изключително практичен, тъй като е с лесна поддръжка и може да издържи дълго време на износване. Освен това е изключително рентабилен вариант.
В наши дни виниловите плочки могат да изглеждат красиво във всяка баня - външният им вид се подобри драстично през последните години и на разположение имаме безкрайно много цветове и дизайни, отговарящи на всички вкусове.
Той дори може ефективно да имитира дърво или камък, така че ако сте с ограничен бюджет, винилът Ви позволява да постигнете много повече за по-малко пари.

КАМЕННИ ПЛОЧКИ
Каменните плочки за баня в Стара Загора са изключително предпочитани от хората, които искат да създадат естествен вид в своите бани. Те могат да добавят интересен акцент и текстура към Вашия дизайн.
Когато се поддържат и почистват внимателно, техният уникален и силно декоративен вид може да се запази дълги години.

ТЕРАКОТЕНИ ПЛОЧКИ
Ако искате да внесете малко средиземноморски привкус в своята баня, плочките от теракот са идеалният начин да постигнете това. Те се предлагат в земни нюанси на оранжево и червено, което прави банята драматично и екзотично място. Освен това внасят усещане за топлина, удобство и уют.
Тъй като е вид керамика, теракотът трябва да бъде добре запечатан, за да се използва за бани, понеже абсорбира вода в естественото си състояние. Но си струва усилията, тъй като плочките от теракот са универсален избор, носещ светлина във всяка баня.

ПЛОЧКИ ОТ СТЪКЛО
Стъклото е един от най-лесните за персонализиране материали за облицовка, което улеснява отпечатването на Вашия личен стил в банята.
Предлагат се в широка гама от цветове и нюанси - от смели до семпли. Те отразяват светлината в банята изключително добре, създавайки ярко и просторно усещане. Стъклото също е изключително практичен материал, тъй като е естествено водоустойчиво, лесно се поддържа и не се оцветява. Стъклените плочки за баня в Стара Загора се предлагат почти навсякъде.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *