Научете всичко важно за базалните импланти

Базалната имплантология постигна много добри резултати в зъбното възстановяване, за които ще пишем в тази статия. Без значение дали става дума за напълно или частично обеззъбени хора, базалните импланти се справят чудесно със задържането на зъбните протези и значително подобряват дъвкателната ви функция. Но нека ви дадем и още информация.

Лечението с базални импланти не налага костозаместване дори при сериозните случаи на костна атрофия. Изработени са от титаниева сплав, която се понася добре от организма, който не отхвърля чуждото тяло. Оздравителната процедура има трайност от три до пет дни, което я прави по-бърза, в сравнение с конвенционалните дентални импланти.

Заради по-малкото посещения на специализиран кабинет цената на т.нар. BOI импланти не е толкова висока, колкото при останалите видове. Самото интегриране на имплантите не е съпроводено от болки и дискомфорт за пациентите, а това е много важно да се отбележи.

С базални импланти могат да се лекуват хора с пародонтоза и пушачи като крайният ефект е повече от добър. В Западна Европа, базалните импланти се радват на голям интерес от страна на пациентите, тъй като те са се запознали с тяхното положително въздействие. Най-важното е, че вие може да върнете усмивката си за няколко дни и това е просто прекрасна новина за вас.

И докато другите познати зъбни импланти се монтират в гъбестата кост, то базалните ще бъдат поставени в кортикалиса, който представлява най-твърдата кост на зъбите ви. По този начин се гарантира здравината на продукта и неговата положителна експлоатация. Пациентите с недостатъчно кост няма да имат никакви проблеми с интегрирането на имплантите.

Поставянето на базалните импланти може да стане със само едно посещение в стоматологичния кабинет. Както споменахме и по-горе в статията операцията е по-малко травматична и безболезнена, отколкото при конвенционалните импланти, които познаваме.

Ако искате да се радвате на здрави зъби, които ще подобрят самочувствието ви и ще ви гарантират спокойно хранене, без натоварване и попадане на храна под протезата, то непременно попитайте вашия стоматолог за BOI имплантите. Той ще потвърди всичко написано от нас, и дори ще ви даде допълнителна полезна информация, която да имате предвид, когато се решите да инвестирате в новата си усмивка. Желаем ви всичко добро и успехи.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *