Почистване на бензинови дюзи

По време на работа на бензиновия двигател върху неговите дюзи се образуват отлагания. В резултат на натрупването на замърсявания върху дюзите, разпръскването на горивото става не достатъчно ефективно, а херметичността на игления клапан се нарушава.

Следва да бъде извършено почистване на бензиновите дюзи. Ако това не бъде направено своевременно, проблемите за двигателя ще зачестят: нестабилност на празен ход, трудности при стартиране и др. Професионалното почистване на бензинови дюзи ще ви спести тези неприятности.
София Дизел Център предлага на своите клиенти проверка, почистване и ремонт на бензинови дюзи.

Почистването на инжекторите се извършва посредством ултразвук, който е и най-добрият и ефективен метод за пълно премахване на замърсяванията от детайлите. Проверката на бензинови дюзи става на специализиран стенд, предназначен за тест на инжектори.

Ултразвуково почистване на бензинови дюзи

При този метод бензиновите дюзи задължително се демонтират от двигателя и се почистват в ултразвукова вана. Диагностиката на производителността, оценката на качеството на разпръскване на горивото и проверката на херметичността на дюзите се извършват на високопрецизен стенд.
В основата на професионалното почистване, което води до толкова добри резултати се намира микропроцесорният генератор на импулси. Процесът на интензивно почистване на бензиновите дюзи в ултразвукова вана се извършва посредством почистващ агент TECHNIK-Z или Wynn's. Цялата процедура отнема около 20 минути.
В София Дизел Център ще получите бързо и качествено обслужване по почистване, ремонт и проверка на бензинови дюзи на изключително достъпни цени.


Проверка на бензинови дюзи на стенд

След като почистването на бензиновите дюзи приключи, детайлите се качват на професионален стенд, който разполага с множество измервателни уреди. Стендът е конструиран по такъв начин, че имитира работата на бензиновия двигател. Така с негова помощ могат да се получат достоверни данни за работата на почистените дюзи. Цялата информация се извежда на електронното табло на стенда.
Ако тестът на стенд покаже, че изпитваните параметри на дюзите са близки до номиналните им стойности, тогава промиването им в ултразвукови вани повече не е необходимо.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *