Проблемът с незареждането на вашата лаптоп батерия – съвети

Лаптопите все повече навлизат в нашето ежедневие, но идва един неприятен момент когато сърцето на преносимият компютър започва да губи своите качества. Лаптоп батерията все по-бързо започва да се изтощава, но може да се стигне до момент, в който тя спира да се зарежда. Това не е толкова рядко срещан проблем. Въпросът е, защо батерията не се зарежда, въпреки че е включена към зарядното?

И така, включвате вашата лаптоп батерия и отивате да вършите някаква работа, като очаквате когато се върнете батерията да бъде заредена. Е, ситуацията не е точно такава и при връщането си забелязвате, че батерията не е заредена въпреки едночасовото зареждане.

Всъщност няма никакви сигнали, че тя изобщо получава някаква енергия от зарядното устройство. Причините за това могат да бъдат повече от една. Най-лошият вариант е батерията да бъде унищожена. В случай, че използвате лаптопа си от няколко години това е много вероятно, и тогава единственият ви вариант е да се снабдите с нова лаптоп батерия.

Друга причина за незареждането е, че куплунга на зарядното не е вкаран до край и не се осъществява добър контакт. Притеснете го по-силно за да може да влезе по-добре или използвайте друг накрайник, в случай че адаптера разполага с няколко такива.

Самият адаптер също може да е причината за незареждането на батерията. Вижте дали неговият диод свети, и ако не го прави значи проблемът е в зарядното, а не в батерията. Дори да свети диода, самата свързваща букса може да не прави добър контакт поради ред причини. Първото нещо, което трябва да направите е да я почистите с памук напоен със спирт. Ако разполагате с уред за измерване на напрежението проверете с него. При проблем със адаптера, можете да го смените с нов, но не забравяйте че той трябва да бъде същият като стария.

В случай, че сте опитали всички възможности и старата батерия не се зарежда, тогава задължително трябва да си вземете нова батерия за лаптоп, която ще реши проблемите ви.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *