Редичката на подслушваните се увеличава

Гледайте сега какво се случва - половината висши държавници, а и не само, са подслушвано и то това е медийно достояние! Не само, че вървим по пътя на полицейщината, но и сътворихме един нов политически модел - медийна полицейска полу-тоталитарна държава. С това поне ще влезем в историята.

Surveillance camera with digital world

Защо ставаме полицейска държава е ясно. Просто най-висшите държавни мъже са бивши полицаи и действат точно по този маниер. Полу-тоталитарна просто защото още не могат да ни тоталитазират тотално. Но и това ще се промени. Медийна - не защото медийте са инструмент на държавата. Напротив. Медийте си вършат работата коректно - те просто съобщават изнесени факти. Проблемът е държавнически, а именно как така държавата оповестява всякакви псевдо-скандални информации с цел да се държи рейтинг?!

Сега последния скандал е свързан с Ваньо Танов - бившият директор на ДАНС и сегашен на Митниците. Пак според нашите мили управници и той е подслушван. И каква стана тя? Една мътна и кървава. Нека да погледнем нещата инак.

Кой ще да е този сериозен професионалист, който ще изпее какво върши още преди да го е започнал? В коя сфера сте видели сериозни хора да говорят за недовършени неща и то в бъдеще време? Само в политическата и то само в момента. Свидетели сме на това как хора от службите, бивши полицаи, хора работели в структурите на правоохранителната система се излагат като бозаджии на централна гара. Излагат се защото е глупаво, най-малкото глупаво, да оповестяваш СРС-та с цел дърпане на медийна активност в твоя полза. Това е недопустимо! Не е нормално в една държава да се бие барабана, че видите ли ние подслушваме всички и това е във ваш интерес. В наш интерес би било, ако с това подслушване наистина заловите някой и друг апашин. А вие просто изпоарестувахте една камара с народ и накрая като се стигна до съд... се спукаха обвиненията като балон пълен с вода при удар в асфалта.

Само, че г-н министър-председател, уважаеми Бойко Борисов, и вие г-н Цветанов, недейте да сте толкова сигурни в глупостта българска. Много грешки е правил този народ, но много от тях е и поправял в последствие. Продължавайте да си играете с личното пространство на хората, продължавайте да сеете скандали с цел оцеляване, продължавайте да се биете в гърдите за много невидими успехи и ... може народа и вас да поправи.

И аз понякога се чувствам подслушван честно казано. Сигурен съм, че ми подслушват Bitcoin Wallet-а. Сигурно ми подслушват и транзакциите, които изпращам. Затова уж ги изпращам през много възли едновременно чрез инструмента BitAccelerate. Дали ще помогне, не знам. Но поне има плацебо ефект :)

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *