Седмица на модата в Париж

Седмицата на модата в Париж е едно от най-важните събития за модния бизнес, наравно със седмиците в Милано, Лондон и Ню Йорк. Тази година в началото на март на подиумите дефилираха модели, облечени със свежото бяло на снега и черна дантела, на фона на които изпъкваха ярки цветове. За да не пропуснете следващата модна седмица, резервирайте самолетни билети Air France още сега.

Сара Бъртън, дизайнерката, която зае мястото на Алекзандър Макуин след трагичната му смърт миналата година, заложи на корсети, инкрустирани с перли и камъни, и метри шифон, за да създаде визията на снежна кралица. Въпреки проблемите с финалния модел, ревюто, което се състоя в „Ла Консиержри” - в който са били държани именити затворници преди да бъдат изпратени на гилотината - бе небивал успех.

На подиума на модна къща Hermes пък дефилираха модели, инспирирани от лова. Кристоф Льомер, артистичният директор на бранда, бе използвал за вдъхновение ловните полета на Казахстан, Северна Африка и Китай. Свободните бедуински дрехи, комбинирани с кожа с косъм плавно преминаваха в такива с индиански мотиви. Един от моделите дори дефилира с ястреб, кацнал на китката й.

В отсъствието на Джон Галиано, който бе уволнен от модна къща Dior заради обвинения в анти-семитизъм, бе представена неговата колекция есен/зима. В нея на почит бяха както винаги романтиката и елегантността, вплетени във вечната женственост. Цветята и антиките допълваха усещането за лукс, докато моделите дефилираха по турските килими облечени в кашмирени палта, драпирани поли-молив и шапки с пера.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *