Как да стартираме онлайн магазин?

Обикновено хората стартират онлайн магазин, а изобщо не знаят какво ги очаква след това. Мислят си, че след като го стартират и продажбите ще започнат веднага без да правят нищо. Но това изобщо не е така.
Онлайн магазините искат голяма подръжка, постоянно трябва да се добавят нови стоки,  да се актуализират цени и да се правят промоции. Също така с време ще трябва да се правят и доста други неща по сайта като изработка на нови банери и промени по дизайна. Ако искате да имате онлайн магазин който да продава вие ще трябва да започнете да се занимавате и с е-маркетинг и да имате много добра реклама.

Конкуренцията в този бранш е много голяма, но и клиентите не са малко. Поради тази причина ако искате да стигнете на върха ще трябва да продавате с цени като техните или по-ниски. Трябва да умеете да накарате един клиент да се върне отново да пазарува от вашия онлайн магазин, а не от магазина на някой ваш конкурент.

Но това не е всичко. Ще трябва да комуникирате с вашите клиенти така, че да ги карате да купуват. Ще трябва да подготвяте пратки, да се занимавате с досадните куриерски компании, да следите продажбите и да зареждате постоянно нова стока от която се интересуват вашите клиенти.
Когато започнете да правите онлайн магазин вие попадате в един омагьосан кръг. Започвате да зареждате повече стока и продажбите започват да се увеличават, пускате постоянно реклами и правите добра оптимизация и продажбите започват да се увеличават още повече, но едва след като стане всичко това вие имате много повече проблеми и разходи.

Готови ли сте да станете ГОЛЕМИ? Високите цени на качествени уеб дизайн, онлайн маркетинг услуги и реклама и комбинация с ниската покупателна способност на българина и малкият пазар правят задачата да имаш печеливш онлайн магазин много сложно предизвикателство. И все пак се чудим дали да започнем.

Предимството в едно такова начинание има големите компании който са световно известни. Хора вече ги знаят и им имат доверие, а доверието се печели много трудно. Ако по някаква причина един клиент нещо, не е доволен той никога повече няма да пазарува от вас.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *