Информация за топлоизолация и саниране

Топлоизолация се нарича процеса, при които поставяме изолиращи материали на външните и вътрешните стени на нашето жилище. Самата топлоизолация е част от един по-комплексен процес, познат с думата саниране.

Използването на топлоизолация е един от най-разпространените начини, с които можем да повишим енергийната ефективност на нашия дом, вила, офис, хотел и т.н. различни помещения. Топлоизолацията бива два вида:

• Външна топлоизолация – топлоизолация, при която външните стени на нашето жилище се облицоват със специални високоизолационни материали, който не пропускат загубата на топлина и хладина, но за сметка на това пропускат влагата, като така предотвратяват и появата на мухъл и плесен във нашия дом.

• Вътрешна топлоизолация – топлоизолация, сходна на външната топлоизолация, но с разликата в това, че се облицова вътрешната част на стените на нашето жилище.

Използването на качествени материали за топлоизолация може значително да подобри коефициента ви на изолация, като ви спести значителна сума при плащането на сметките за електричество. Не се доверявайте на хора, незапознати с истинската същност и състав на топлоизолиращите материали от химична гледна точка, тъй като често те просто искат да се домогнат до вашите спестявания и в замяна ви пробутват некачествени материали и работа. В последствие обаче горчивата истина лъсва на бял свят и се налага да търсите истински професионалисти по топлоизолация, на които отново се налага да плащате, за да поправят грешките на пишман майсторите.

Както отбелязахме вече процеса топлоизолация е част от по-комплексната и сложна процедура по саниране. Дейността по саниране на сгради включва редица дейности, имащи за цел да укрепят и подобрят комфорта на вашето жилище и често е предпочитано решение, което значително повишава цената на един панелен апартамент за продажба например.

При саниране се изпълняват множество дейности, като част от тях са:

• Топлоизолация на външни стени, подове, тавани
• Ремонт на покриви, за да се предотврати нахлуване на влага и мухъл
• Смяна на старата дограма във вашето жилище
• Анализ и ремонт на вентилационната система
• Хидроизолация
• Подмяна на електрическата инсталация във вашия дом
• И т.н. и т.н.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *