Топ 13 съвети за грижа за кожата през зимата

Зимата е прекрасна почивка от жаркото лятно слънце, но тя не също оказва своето негативно влияние върху кожата ни. Ако имате нормална кожа, тогава може би ще избягате от ледените пръсти на зимата, но ако кожата ви е суха или мазна, най-добре се пригответе за проблеми.

За да преминете възможно най-леко през капризите на студеното време сме ви подготвили няколко съвета за грижа за нежната кожа на лицето през зимата. С тяхна помощ и с употребата на подходяща професионална козметика вие ще можете лесно да преминете през този сезон.

Топ 13 съвети, които трябва да знаете при грижа за кожата през зимата

  1. Почистване

Мийте лицето си 2-3 пъти на ден, а вечер преди лягане по-старателно го почиствайте със специална почистваща козметика, която има и хидратиращ ефект и няма да изсуши допълнително кожата ви.

  1. Ексфолирайте

Ексфолирането на кожата може да бъде част от ежедневната грижа за вашата красота, но през зимата е желателно да ограничите търкането на кожата си с ексфолианти до веднъж или два пъти на седмица. Задължително през студените месеци използвайте мек продукт.

  1. Тонизиране

Факт е, че кожата ви произвежда повече мазнина през зимата, за да компенсира сухотата в следствие на минусовите температури. Поради тази причина ако имате мазна кожа, задължително ще трябва да почиствате и тонизирате кожата си по-усърдно през зимата.

  1. Хидратиране

През този период от година е просто задължително да продължите да използвате професионална козметика с хидратиращо действие, която съдържа бадемово олио. Така ще овлажнявате кожата си, без да блокирате порите й.

  1. Маски

Когато говорим за зимна грижа за кожата, това несъмнено включва и прилагането на хидратиращи маски, които запазват влагата в кожата. Можете да си направите и домашни маски с мед, авокадо, кисело мляко, жожоба, маслини, бадемово масло, банани и алое. А ако не разполагате с тези продукти или нямате време може да потърсите професионални маски, съдържащи именно тези съставки.

  1. Бъдете хидратирани отвътре

Сухата кожа губи много влага и се дехидратира. За това пийте редовно вода, за да поддържате тялото и кожата си хидратирани.

  1. Слънцезащитни продукти

Слънцето може да ви изглежда слабо в сравнение с лятото, но все още трябва да се предпазвате от него. Точно за това е строго препоръчително използването на професионална козметика със слънцезащитно действие винаги когато излизате навън през зимата и особено когато сте на ски в планината.

  1. Хладка вода

Няма нищо по-приятно от това зимата да се поглезите с един горещ душ, но това е пагубно за вашата кожа, защото така я изсушавате. Прекарването твърде дълго във вана с гореща вода ще изсуши кожата ви. За това вместо горещ вода най-добре е да използвате по-хладка.

  1. Използвайте шал, шапка и ръкавици

Освен слънцезащитна козметика, когато излизате на вън е добре да използвате и друга защита като покриете всички изложени на студа части от тялото си. Носете, шапка и шал, за да защитите кожата си от студеното „ухапване“ на вятъра.

  1. Нощен овлажняващ крем

Използвайте дълбоко хидратиращ нощен крем. Преди да си легнете нанесете от него върху кожата на ръцете и краката, така че действието му да бъде активно цяла нощ.

  1. Сменя на почистващата козметика

Заменете лятната си почистваща козметика за лице с подходящата зимна такава, която съдържа хидратиращи агенти. След като приключите с почистването на кожата на лицето, веднага нанесе от избрана хидратираща професионална козметика.

  1. Здравословен начин на живот

Включете в менюто си много пресни плодове и сокове. Добавете витамин А и Е към вашата диета.

  1. Избягвайте тежкия грим

Тежкия грим и фон дьо тени запушват порите на кожата ви, а това през зимата никак не е желателно. За това заменете тежкия грим с по-лек.

Запомнете добре тези съвети, следвайте ги и мое да бъдете спокойни, че кожата ви ще бъде здрава и красива през зимата. Не забравяйте, че трябва да бъдете последователни и да използвате подходящата професионална козметика, която да хидратира и предпазва кожата ви от студените климатични условия. Можете да я откриете на http://beautyforce.bg/.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *