Футболни прогнози за Евро 2012

Ето че, лятото вече чука на вратата и футболните първенства на Стария континент приключиха, но с това не се изчерпва футболния сезон в Европа. Само след броени дни ще започне дългоочакваното европейско първенство по футбол в Полша и Украйна, с което футболните фенове ще прекарат едно незабравимо лято.

Футбол Евро 2012

Голямата въпросителна на предстоящото спортно събитие е дали отбора на Испания, ще продължи своята доминация и ще успее да защити титлата си от миналия еврошампионат, като по този начин ще успее да запише името си със златни букви в историята, тъй като до този момент никога досега, една и съща страна не е ставала два пъти подред шампион.

Според повечето футболни прогнози на специалисти и коментатори, именно "ла фурия" е основния фаворит на предстоящия шампионат, но дали това наистина е така? Испанския футбол е сред водещите в Европа, но през тази година неговите представители претърпяха сериозен крах в най-силния европейски клубен турнир Шампионската лига, където грандовете Реал Мадрид и Барселона отпаднаха на фаза полуфинал, за сметка на английския Челси и немския Байерн Мюнхен.

Именно в лицето на немския национален отбор, повечето букмейкъри виждат основния съперник на испанците. Това е напълно логично с оглед на отличния състав, с който разполага старши-треньора на Бундестима, успявайки да запише само победи по пътя си към финалите в Полша и Украйна.

Отборът на Германия записа стопроцентов актив в своята квалификационна група и даде сериозна заявка за титлата от Евро 2012. Третия национален отбор, който повечето специалисти и букмейкъри слагат в своите футболни прогнози сред фаворитите, е тима на Холандия.

"Лалетата" на всяко едно първенство, било то европейско или световно, са слагани сред потенциалните носители на трофея, но винаги нещо малко не им достига за да успеят да триумфират с купата. Едва ли в настоящото издание на европейското първенство по футбол, холандския национален отбор ще прекъсне тази прокоба и според мен техния максимум в турнира е полуфинал. Другите тимове, от които винаги може да се очаква всичко са отборите на Италия, Англия и Франция.

Италианците винаги са сред основните фаворити за титлата и в каквото и състояние да се намират, техните сили определено ще стигнат минимум за полуфинал. По принцип "скуадра адзура" стартира много трудно на такива надпревари, като в груповата фаза среща сериозни трудности и определено не показват това, на което са способни италианските футболисти, но във фазата на директните елиминации можем да очакваме всичко от италианските национали.

Англичаните пък от своя страна, ще отидат на тези финали не с треньора, който ги класира дотук - Фабио Капело, ами с Рой Ходжсън. Тепърва ни предстои да видим, как ще се представят английските национали под ръководството на новия си наставник, но повечето прогнози за техните изяви са скептични и едва ли "трите лъва" ще постигнат нещо повече от четвъртфинал.

Последният от основните фаворити е тима на Франция, който на последните няколко големи първенства записа твърде срамни резултати и едва ли сега, дори под ръководството на Лора Блан, ще успеят да постигнат нещо на Евро 2012.

Вече разгледахме основните фаворити за титлата, но нека погледнем и от другата страна, или по-точно отборите, от които можем да очакваме някаква изненада. На такива надпревари винаги има отбор, който изненадващо постига повече, отколкото предварително някой очаква, като на предишното европейско първенство, това бяха отборите на Русия и Турция, стигайки до полуфиналите.

На предстоящото първенство в Полша и Украйна обаче, турските национали не успяха да се класират, така че тях ще ги пропуснем в следващите няколко реда. Според повечето прогнози, изненада на тазгодишното Евро 2012 можем да очакваме от домакините от Полша.

Полският клубен футбол дръпна доста сериозно в последно време, а и много от техните играчи се състезават в сериозно първенство, като немската Първа Бундеслига. Особено внимание трябва да обърнем на звездата на немския шампион Борусия Дортмунд - Роберт Левандовски, който се намира в страхотна форма и отбеляза цели 22 гола за успеха на клубния си тим.

Освен Левандовски в тима на Борусия играят и двама други полски национали - бранителя Лукаш Пишчек и халфът Якуб Блашчиковски, които също бяха сред водещите фигури на своя тим, помагайки на своите съотборници да запишат дубъл през настоящия сезон. Португалия и Хърватска са другите тимове, от които може да се очаква да сътворят нещо повече, но дали ще успеят ни предстои да видим само след броени дни.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *