Здравословното хранене – ключа към превенция при рак на простатата

Ако един мъж изпита някои от симптомите на рак на простатата, то най-вероятно раковите клетки са се разпространили извън простатната жлеза. Лечението на това заболяване е от 20 до 30%.

Поради бавното развитие на симптомите е жизнено важно, мъжете да вземат превантивни мерки, когато са на възраст около 30 години. Сред основните средства за превенция е здравословна диета, включваща храни богати на противоракови хранителни вещества.

Рак на простатата – симптоми

За да има по-голям ефект от борбата с болестта, хората трябва да са наясно със симптомите за рак на простатата. Най-честите симптоми на заболяването са: намаляване на количеството или прекъсване потока на урината, болезнено уриниране, често уриниране, кръв в урината или спермата.

Тези симптоми обикновено са свързани с увеличение на простатната жлеза. В напреднал стадий симптомите включват: болка в бедрата, гърба, ребрата и таза. Това е така, защото раковите клетки са се разпространили към костите на таза или на гърба.

Причини за възникване на рак на простатата

Съществуват много рискови фактори, които могат да предизвикат появата на заболяването. Един от тях е генетичния фактор. Ако близък човек от семейството е бил диагностициран за рак на простатата, това удвоява риска за появата на заболяването.

Храненето и начина на живот са също фактори, които имат важно значение при появата на тази болест. Консумацията на червено месо, мазнини, тютюнопушенето, употребата на алкохол също са предпоставка за рак на простатата.

Физически методи за предотвратяване на рак на простатата

Диетата и храненето са първите фактори, които трябва да се вземат предвид при разглеждане на природни лекове за рак на простатата. Вашата диета трябва да се основава на широка гама от храни от растителен произход, включително плодове и зеленчуци, съдържащи мощни фитонутриенти, които често съдържат антиканцерогенни свойства.

Повечето добавки, предназначени за здравето на простатата се състоят от няколко ключови билки и хранителни вещества. Тъй като е твърде вероятно да имате недостиг на много от тези хранителни вещества, трябва да ги получите чрез мулти-хранителна добавка, която да балансира количествата синергична реакция.

Важни добавки за поддържане на простатата:

  • Бета систерол;
  • Куркума;
  • Ликопен;
  • Кверцетин;
  • Омега-3;
  • Зелен чай;
  • Ресвератрол.

Повечето добавки съдържат цинк в цитратна форма.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *