Nokia Lumia 820/920

Nokia Lumia 920 и Lumia 820: Пръв поглед
Днес е голям ден за Nokia – които току-що обявиха новите телефони Lumia, които са първите членове на семейството, работещи с новата платформа Windows Phone 8. Бъдещето на финландския гигант зависи от успеха на тези нови телефони, така че цялата технологична индустрия гледа със затаен дъх.

Първото устройство, което Nokia обяви, е Lumia 920, "най-иновативния смартфон в света". Както се очакваше, камерата разполага с обектив Carl Zeiss и PureView технология на Nokia.

920 е новия флагман на Nokia и обещава по-добри изображения и по-добро видео от конкурентите. Той разполага с 8-мегапикселов сензор, за разлика от 808, но PureView технологията дава възможност за по-добра стабилизация на изображението и по-добра ефективност при слабо осветление.

Екранът на Lumia 920 е LCD с 768x1280 резолюция. Той актуализира пикселите "до 2.5x по-бързо" в сравнение с други LCD екрани и е най-яркият екран на смартфон. Също така е "супер чувствителен", Nokia демонстрира, че работи дори през дебели ръкавици. Технологията ClearBlack е подобрена и сега се нарича PureMotion HD + - тя автоматично настройва тона и яркостта на екрана според околната осветеност.

Телефонът е снабден с функции, като безжично зареждане с възглавницата Fatboy (която има Qi технологии вътре), NFC, Nokia City Lens и така нататък.

Вторият телефон на Nokia който беше обявен днес е Lumia 820. Това е едно по-компактно устройство от 920, използва 4,3 инчов ClearBlack AMOLED дисплей с WVGA резолюция. С поликарбонатно Unibody също, но има защитни обвивки, за гърба което позволява да добавите нов цвят на вашия телефон, също и дава
възможност за същото безжично зареждане като на 920.

Камерата е 8MP с обектив Carl Zeiss, въпреки че не е PureView. Тя все още получава някои от интересните нови функции които Microsoft показа.
Microsoft са добавили някои нови функции в Windows Phone 8 така че това, което виждаме днес, не е само нов хардуер.
След като Nokia Lumia 920 бе представена от различни Nokia и Microsoft служители, най-накрая и ние имаме своя ред да си поиграем със смартфона.
Lumia 920 не е малко устройство, 4.5 инчовият екран е доста добър – тя е незначително по-голяма, от Lumia 900. Със своите сто осемдесет и пет гр. тя е един от на най-тежките смартфони. Корпуса на телефона е поликарбонатно Unibody, 10.7mm дебел и гърба е крив, което наистина улеснява боравенето.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *