Почистване на щори – с професионална грижа за огледален блясък

Обсидианът, познат още като вулканично стъкло, се използвал от праисторически времена за направата на сечива за бита, на вази, на огледала. През периода 6500 – 3800 г. пр. н.е. обедийската култура изработвала от този скъпоценен камък ножове, а при древните египтяни намира приложение дори в някои ритуали. Известно е поверието, че притежава силата да дава ясен поглед върху проблемите, може би защото има забележително бляскава и по-точно огледална повърхност, така че да се вгледа човек „ясно” в себе си. В документалните сведения се съдържа информация, че производството на стъкло започва в Древен Египет от средата на 4 хилядолетие пр. н.е. През X век от н.е. обаче Венеция става най-известният европейски производител и развива отлична експортна мрежа из целия континент. И не само на стъклени продукти. Венецианските търговци разпространяват също толкова успешно и щорите. Днес кристално чистите прозорци, отлично декорирани със стилни решения за засенчване, са неизменна част от интериора на перфектния дом или на реномираните бизнес компании. Доверете се на професионалните фирми по почистването, защото те знаят как да върнат огледалния блясък на всяка сграда.

Поддържането на фасадата изисква прецизни грижи. Много често след ремонтни дейности в помещението цари пълен хаос, навсякъде има прах, а замърсяванията се почистват изключително трудно, почти непосилно. Но не и за експертите в областта, защото те използват единствено високотехнологично оборудване, безвредни препарати и утвърдени практики, в зависимост от степента на замърсяванията. След подмяна на дограмата се спазват следните стъпки: механично се премахват лепенките, които предпазват профилите от нараняване при  монтажа, нанася се разтвор срещу остатъците от лепилото и едва накрая се полират за огледален блясък с антистатичен разтвор. Ефектът е дълготраен. Експертите препоръчват да се заложи само професионални услуги, тъй като някои детергенти разграждат защитния слой на дограмата, а абразивните емулсии пък имат свойството да надраскат повърхността на стъклопакета.

чистене на щориСпециализираните фирми по почистването могат да ви предложат и сезонно почистване. Повечето прозорци и слънцезащитни продукти са разположени в непосредствена близост до отоплителните уреди в помещението, което ускорява процесите по наслояване на различен тип замърсявания – мазни петна, опушвания, потъмняване. Прозорците се измиват със стъклочистачки и ръчни мопове, а профилите се хигиенизират с микрофибърна кърпа. Нанася се антистатичен препарат. Детергентите  отговарят на европейските стандарти  за екологичност, антибактериалност и антиалергичност като не съдържат вредни ареозоли. Почистването на интериорните решения за засенчване също подлежи на експертна оценка, защото определящо при методите за хигиенизиране е видът на щорите.  Най-често текстилните продукти се демонтират, за да се изперат с подходящи разтвори, които ще фиксират цветовете и ще запазят здравината на материята. Щорите с ламели от дърво се почистват с леко влажна кърпа, защото не са устойчиви на влага, докато алуминиевите щори трябва да се поддържат със специални разтвори срещу прах за по-дълготраен  ефект. В случаите, когато слънцезащитните продукти не могат да се демонтират, служителите прилагат методите на „безконтактното измиване” и парогенератор.

Фирмите по почистването ориентират усилията си не само към качественото обслужване, но и към индивидуалните изисквания на клиента. Най-новата услуга наречена абонаментно почистване позволява да се фиксират сроковете за хигиенизиране, параметрите на пакета и изгодните отстъпки от редовната цена.

Искате ли всеки минувач да се оглежда във вашия дом или офис? Тайно да си мисли, че ако имаше конкурс за фасадата на годината, вие ще грабнете приза, то изберете специализираните фирми по почистването само сега с едно обаждане.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *