Соларни панели и системи за отопление на вода

Основните енергийни източници, които използваме в наши дни - нефт, въглища, газ се изчерпват постепенно, а нови залежи в днешно време не се натрупват. Ето защо непрестанно се търсят нови енергийни източници. Упорито се работи за овладяването на морските вълни, приливите и отливите, вятърът, слънцето и други източници на възобновяема енергия.

соларни панели

Безспорно най-привлекателни и достъпни са слънчевите колектори (още соларни панели). Пресметнато е, че Земята получава от Слънцето около 180 000 милиарда kWh, което надхвърля хиляди пъти общите енергийни потребности на човечеството. Средно за България броят на слънчевите дни през годината е около 250 (2000-2500 часа слънчево греене).

Количеството слънчева енергия силно зависи от сезона - най-интензивно е през месеците юни, юли и август, а най-слабо - през ноември, декември и януари. Количеството произведена енергия зависи от изложението на вашия дом. Уверете се, че светлината не се спира от други сгради или дървета. За съжаление системите не работят през нощта, при облачно и мъгливо време.

Генерираната с помощта на соларни панели енергия е чиста, възобновяема, напълно екологична и определено ще намали месечните ви сметки. Инвестицията е голяма, но пък ще повиши цената на вашия дом и за кратко време ще се изплати от спестените средства за електроенергия.

Прогнозите са, че слънчевата енергия ще продължи да става все по-евтина и достъпна. Според маркетингови проучвания на iSuppli цените на соларни панели ще падната с около 5%, а SolarBuzz пък прогнозират увеличаване на търсенето с 25% през 2011 година. Така тези технологии се превръщат в един допълнителен и евтин източник на енергия за семейството ви.

Произведената електрическа енергия може да се използва за различни домакински и битови цели, за водно отопление, за затопляне и пълнене на басейни, за улично осветление и други. Приложенията са многобройни. Слънчевите колектори са източник на енергия, който се развива и подобрява постоянно по отношение на мощност и ефективност.

Препоръчваме соларните панели и системи на фирма Sunstar

споделяне във facebook

Едно мнение по „Соларни панели и системи за отопление на вода

  1. интересувам се от соларни инсталации за апартамент,които осигуряват водно отопление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *