Защо гласувах доверие на счетоводна кантора

Основният въпрос, който си задавах преди да отворя фирмата ми, беше дали да наема счетоводител на щат или да работя със специализирана счетоводна кантора, която да ми предложи абонаментно обслужване. И тъй като нямах достатъчно пари, за да плащам заплати се спрях на втория вариант, защото ми излизаше по-евтино.

Естествено бързам да ви посъветвам да избягвате счетоводни фирми, които ви предлагат услугите си срещу 50 лева на месец. Тези кантори са най-малкото несериозни, тъй като за водене на счетоводство няма как да бъде дадена фиксирана сума. Цената зависи от това колко голяма е фирмата ви, дейността й, броя на документи за обработка и други важни неща.

Аз намерих коректна счетоводна къща в София по интернет, която носи името Експерт Дива. Направи ми добро впечатление факта, че от кантората съобразиха цената с нуждите на фирмата ми, а също и с моментното ми финансово състояние, което не бе никак розово. Посрещна ме един добре сработен колектив, който ми даде гаранция за производителността на работата, която ще бъде положена за мен и служителите ми.

Бях убеден, че мога да имам пълно доверие на горепосочената кантора и аз се доверих на думите им. По-важното в случая е, че не направих грешка, защото в днешно време счетоводните измами извършвани от анонимни компании станаха често срещана гледка. Няма две мнения, че именно счетоводството е гръбнакът на един бизнес и то трябва да се извършва от разумни и компетентни кадри.

Взех това решение, понеже не бях принуден да подпиша веднага договора за извършване на счетоводни услуги. Имах среща с управителя на кантората и разговаряхме относно моя бизнес, намеренията ми, очакванията ми и всичко, което ме вълнуваше. Най-хубавото в този случай е, че бях изслушан внимателно и моите думи бяха приети от ръководителя на счетоводната къща.

Основното ми желание бе да поверя парите си и търговията си на екип, който знае как да ги управлява. Исках данъците ми да бъдат плащани редовно и да получавам месечни отчети за баланса на компанията, която притежавам. Всичко, което заръчах бе изпълнено и днес въобще не се тревожа за счетоводството, а съм се съсредоточил към повишение на качеството на бизнеса ми. Съветвам ви да постъпите като мен, за да нямате излишни главоболия.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *