Азбука на пътешественика

Пет дестинации за почивка, препоръчани от „4 сезона травъл”

АСОС – В СТРАНАТА НА ОМИР.
Случвало ли ви се е да поемете дъх и после да забравите да го издишате. Точно това ще изпитате, когато застанали горе на хълма сред останките на древен акропол погледнете надолу към тюркоазено синьото море и остров Лесбос в далечината. Някъде 300 м под краката ви е старо пристанище, превърнато в съвременен малък и уютен курорт. Петте хотела в него предлагат цялата гама от туристически услуги – различни забавления на плажа с аниматори, разходка с увеселителна дървена яхта, посещение на музея на маслината в Адатепе, нощни барове, тенис на корт, училище по гмуркане, сърф.

БАРСЕЛОНА: СТИЛ, ЦВЯТ И КУЛТУРА.
Синьо море, щедро слънце, феерия от цветове, многовековна история, прекрасна архитектура, пламенно фламенко. Всичко това превръща столицата на Каталуня в притегателен център за милиони туристи всяка година.

ВЕНЕЦИЯ – ЛА СЕРЕНИСИМА.
Венеция е като омайна приказка. Изумително е как градът е разпръснат върху 117 островчета, разделени едно от друго от 150 канала, но все пак свързани помежду си чрез 400 моста. Затова е трудно да се нарече град. Забележителни дворци, прекрасни катедрали, очарователни малки площадчета, заобиколени отвсякъде с вода.

ГРЕНДЛАНДИЯ. ДАЛЕЧЕ, ДАЛЕЧЕ.
Последният хит сред туроператорите е най-големият остров в света – Гренландия. Въпреки името си „зелена земя”, находчиво измислено от датчаните, за да привлекат повече заселници, в действителност около 80% от площта е покрита с лед. Най-привлекателни за туристите са пътуванията до селищата на местното население – инуити. За съжаление поради глобалното затопляне топенето на снежната покривка е с обезпокоителни темпове, а белите мечки са рядка гледка. Цените за подобно оригинално пътешествие са от 3000 до 5000 евро.

ДУБРОВНИК. НЕЗАБРАВИМИЯТ.
Да! И няма смисъл да търсиш другаде по света онова невъзможното синьо-зелено , което има във водата на Адриатика по бреговете на Дубровник. Тук можеш да се радваш на тераси, дворци, музика, луксозни следобеди с най-доброто от хърватската кухня. Може би затова, когато имат една седмица, аристократите не ходят вече на Френската Ривиера, а в Далмация. И ако Дубровник не е известен като дестинация на звездите, то е само защото папараците някак си уважават чара на интимността му.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *