Аквичоп

Още с самото начало на лятото дадохме старта на ново SEO състезание. Организаторът е Иво от Joomla! България и е по странната дума Аквичоп. Реших и аз да се впиша в тази надпревара защото досега не съм взимал участие в подобни seo състезания и ми е интересно да проверя до къде ще стигнат възможностите ми.

Уеб сайтът с който възнамерявам да взема участие е кирилски - аквичоп.net и мисля именно той да ми донесе необходимата exact match тежест. За момента сео участниците не са много - някъде около десетина човека са. Има и обявени награди, но са доста по-скромни от предишното СЕО състезание, но аз участвам за спорта, а не заради парите.

Спонсорите са двама - 3Дуебдизайн и Hostsean. Съответно и наградите в това аквичоп състезание ще бъдат малко парички, малко SEO добавки и малко хостинг акаунтчета. До този момент SEO надпреварата тече що-годе доста спокойно - почти няма изненади в SERP. На мен ми прави впечатление, че в самото начало се отличиха кирилските домейни. Още нещо, които ми прави силно впечатление е, че поддомейните нямат просто никакъв шанс. Само един човек прави впечатление и това е Живко с неговия subdomain на bezseo.com

Мога да кажа, че вече съм написал някаква СЕО стратегийка за спечелването на аквичоп надпреварата, но от мен зависи дали ще я следвам стриктно или не. Може би успеха с СЕО оптимизацията според мен идва не толкова от ресурсите с които разполага един оптимизатор, а постоянната ръчна работа.

И въпреки, че е много топло и ми предстои да излизам в отпуск по никакъв начин няма да занемарявам аквичоп сайта. Всъщност освен главният аквичоп сайт който споменах имам и още 2, които трябва да играят ролята на основни сателити. Под главни сателити разбирайте уеб сайтове към които също много упорито и всекидневно ще се добавят връзки, ще се добавя качествен и уникален контент, ще се добавя по различни социални мрежи и т.н.

Ще изчакам да мине известно време и за да поживеят малко самостоятелно и хранат някакъв trust rate - то чак тогава обмислям да върнат хипервръзка към основният аквичоп web-сайт. Тези мастър аквичоп сателити както написах по-горе са два: аквичоп в blogger и аквичоп в wordpress.

Тези платформи са безплатни и доста хубави които до момента също се ранкват повече от добре. Може да ми стискате палци да взема желаната победа в аквичоп seo надпреварата, а всеки, които иска да помогне - абсолютно винаги би могъл да сложе аквичоп хиперлинк към мен.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *