Бебешки колики – как да облекчите състоянието?

Как да облекчите коликите на вашето бебе, са някои от нещата, които родителите не знаят и търсят информация за това. Трябва да знаете, че това е болезнено състояние. Тук ще намерите полезни съвети, как да облекчите симптомите на колики и да помогнете на бебето да се справи по-лесно с проблема.

Кърмещите майки, мога да допринесат за известното успокояване на коликите, чрез храната която приемат. Вашето дете се храни с това, което вие консумирате. Ето защо трябва да бъдете много внимателни в подбора на храната. Всичко, което може да доведе до излишни газове в коремчето на бебето, трябва да се елиминира от диетата ви.

Това са храни като боб, зеле и лук. Не се препоръчва консумация на пикантни храни и подправки. Тютюнопушенето е абсолютно забранено. Консумация на алкохол и газирани напитки, може да влоши състоянието. Може да се наложи да спрете консумация на млечни храни. Ако сте загрижени за получаване на нужните количества калций, поговорете с вашия лекар за този проблем.

Родители, чиито деца са на изкуствено хранене също се борят с проблема за коликите. Необходимо е внимателно да подберете биберона, с който се храни вашето дете, тъй като излишния въздух, който навлиза в стомаха му при хранене, предизвиква подуване и поява на колики.

Необходимо е да се консултирате с лекар, който ще ви препоръча, коя храна е най-добра за вашето дете. Също така, от голямо значение за предотвратяване на състоянието е честото оригване. За целта е необходимо след хранене да подържите бебето изправено, като внимателно го придържате, докато то се оригне.

Можете да разсеете бебето с разходка навън или да пуснете успокоителна музика, която ще отвлече вниманието му, макар и за известно време. Избягвайте излагането на детето на ярка светлина и прекомерен шум. Преди да изпаднете в паника, не забравяйте, че коликите при бебетата са временно явление и не изискват специално лечение. Проблема преминава от само себе си.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *