Борово

Борово е един от топ кварталите в София. Кварталът е един от най-старите, като разполага с напълно изградена инфраструктура, а неговата позиция на картата на София го прави предпочитан избор сред обявите за продажба апартаменти в София.

Борово е разположен в южната, а за да бъдем напълно точни в югозападната част на София. Като предоставя удобен транспортен коридор до почти всяко кътче на столицата благодарение на големите транспортни артерии минаващи в периферията на квартала – „България”, „Тодор Каблешков”, „Гоце Делчев” и т.н. За граници на квартал Борово в градоустройствения план на София се приемат булевардите „България” и „Гоце Делчев” и улици „Тодор Каблешков”, „Дойран”, „Генерал Стефан Тошев”.

Квартал Борово е един от най-предпочитаните в столицата заради уютната и тиха атмосфера, която предлага. Жилищният фонд на квартала включва предимно стари, изградени по времето на комунизма сгради, но съществуват и много нови, модерно изградени сгради, който допълнително повишават привлекателността на квартала за крайни клиенти и инвеститори.

Борово е един от кварталите в София с най-много запазени зелени площи, което естествено се отразява на чистотата на въздуха квартала, а също така спомага за ограничаване на градския шум. В самия квартал няма много големи улици, което допринася за спокойствието и тишината на живеещите в него.

В Борово ще откриете много детски площадки, ценени от млади семейства търсещи къде да разхождат своите малки деца, както детски градини и няколко престижни училища – 34СОУ “Стою Шишков”, 36СОУ „Максим Горки”, Софийската езикова гимназия и т.н.

В квартал Борово е позиционирана и 20 поликлиника, поща, както и много кафенета, ресторанти, магазини и супермаркети. В непосредствена близост – на булевард „България” ще откриете и хипермаркет от веригата „Била”, както все още строящия се Mall България.

Транспортните връзки от и извън квартала включват автобуси, тролейбуси и трамваи. Автобусите, част от обществения градски транспорт, обслужващи нуждите на живеещите в квартала са 64, 73, 83, 102, 204. На разположение е и трамвай номер 7, както и тролейбуси номер 2 и номер 9.

Борово осигурява и отлична интернет свързаност за обитателите си посредством изграденото оптично трасе, като над 10 различни доставчика предлагат достъп до интернет и кабелна телевизия в района. В и около Борово ще откриете множество детски парти клубове, както и други места, където най-малките жители на квартала могат да прекарат приятно своето време, като често съвсем на близо, а понякога и в самите заведения има обособени места за техните родители.

При по-старите блокове са обособени паркинги, а при някои от по-новите се наблюдава наличието на гаражи за обитателите на апартаментите принадлежащи на конкретната сграда. Голямо предимство са и публичните и обществени сгради, с които квартал Борово разполага и улесняващи ежедневни дейности на неговите обитатели.
Цените при офертите за продажба на апартамент в Борово са относително високи заради специфичната атмосфера и имидж на квартала, като спокойно и много търсено място за живеене от столичани. Напълно изградената инфраструктура и търговска част на Борово допълнително допринасят за желанието на все повече хора да закупят апартамент в Борово.

Ако вече сте открили своя апартамент в Борово, но желаете да му придадете по-специален стил, оставяйки ваш собствен дизайнерски и стилистичен подпис в неговата визия можете да потърсите фирма за окачени тавани от гипсокартон в Борово, която да сбъдне това ваше желание.

За да характеризираме с две думи квартал Борово може да използваме – тишина и спокойствие. Надяваме се настоящата статия за квартал Борово в София да ви е била полезна и да сте получили информацията, която сте търсили. Ако вече сте избрали своят апартамент в квартала, то в случай на нужда можете да се обърнете към фирма за окачени тавани от гипсокартон в Борово. А ако търсите по-комплексно освежаване на новия ви апартамент можете да откриете и фирми за боядисване в Борово, които с радост ще ви помогнат.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *