Какво да предприемете при поява на вагинално течение?

Вагинално течение е нормално състояние на организма и поради тази причина, много жени не обръщат особено внимание на това, което се случва в зоната на техните гениталии, до момента, в който не се появи по-сериозен проблем.
Бяло вагинално течение може да бъде предизвикано поради много причини и не винаги това може да означава здравословен проблем.

В повечето случаи изтичането на влагалищни секрети е нормално състояние. Вагиналната зона е създадена така, че да може самостоятелно да се изчиства и изтичането на секрети е един от тези начини. Течността, която се отделя може да бъде с бял или бледожълт цвят. Понякога секрета е примесен с кръв, обикновено преди менструален цикъл.

Бялото течение може да бъде като течност или гъсто като белтък. Тази разлика е в зависимост от хормоналните промени, които настъпват в организма на жената. При различните индивиди, количеството на отделените секрети е различно.

За да се предотврати появата на дразнене, много жени прибягват до използването на дамски превръзки. Имайте предвид, че каквито и методи да използвате, най-важното е да поддържате много добра лична хигиена. Използването на бельо от памучни материи увеличава въздушния поток и нормалното дишане в тази част на тялото.

Като част от контрола на състоянието, много жени избират честото почистване на влагалището с помощта на вагинален душ. Необходимо е да знаете, че е препоръчително за целта да използвате само вода. Употребата на сапуни и интимни дезодоранти могат да нарушат деликатния естествен баланс на бактериите във вагината и да доведат до инфекция, която може да бъде трудна за лечение.

В повечето случаи вагиналното течение не изисква лекарска намеса. Изключение от това е само, ако изтичането на секретите е свързано с болка, промяна в цвета и неприятна миризма. Ако това е така, съществува голяма вероятност за развитие на вагинална инфекция. Ако подозирате появата на такова състояние е добре да отидете на лекар за поставяне на точна диагноза. Той ще предпише лечение с антибиотици, които да унищожат бактериите причиняващи инфекцията.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *