Застраховка Автокаско

Автомобилното застраховане е предназначено за даден вид покритие срещу повреди, причинени от и на автомобила. Този вид застраховане може да обхване редица неприятни за превозното средство събития, които са с различни покрития и рискове в зависимост от предлагащата застраховката „Автокаско“ застрахователна компания.

Болшинството от застрахователните политики включват застрахователна премия, платена от клиента, който иска неговата кола да бъде застрахована. Премиите при автомобилното застраховане могат да бъдат наистина различни и се определят от множество фактори.

Полът, възрастта и стажът зад волана на кандидата за застраховане, както и има ли минали ПТП-та са сред най- важните фактори, определящи големината на застрахователната премия. Статистически, мъжете са с 80 % по- голяма вероятност да попаднат в пътно-транспортно произшествие, ето защо, като резултат, имат по-голяма нужда от застраховане.

Застрахователните премии за млади мъже току-що добили лиценз за управление на автомобил или друго МПС са по-големи от застрахователните премии за водачи с по-голям стаж, книжка от много години и чиста ПТП история. Аналогично, младежите се преценяват като високо рисков фактор и би трябвало да платят по-висока застрахователна премия.

Застрахователната премия може да бъде намалена, ако младежът е изкарал самозащитен шофьорски курс. В повечето от щатите в САЩ от тинейджърите се изискват завършени такива курсове, за да получат шофьорска книжка и автомобилна застраховка.

Нормална е политиката в застраховането, където съществува правилото, според което клиентът е отговорен, преди предлагащият застраховката да предложи покритие от оперативен порядък. Удръжките могат да имат голям ефект върху процедурата, валидна при автомобилният застрахователен план.

Автомобилното застраховане е нещо съвсем различно от другите видове застраховане, защото Вие бихте могли да платите за застраховка на колата си, която да покрие съвсем определени нужди – напр. обир. За тази цел има застраховка „Автокаско“ с различни включени рискове. Основите на автомобилното застраховане са обхванати от задължителни застрахователни планове.

Автомобилното застраховане, чрез застраховка „Автокаско“ често е онзи минимум сигурност, който е препоръчителен, но за момента не задължителен от българското законодателство.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *