Съвети за третиране на инфекция на ноктите причинена от гъбички

Гъбичните инфекции на ноктите са състояние, при което са гъбички могат да заразят както ноктите на краката, така и тези на ръцете, но като цяло първите са много по-податливи на такива атаки. Симптомите от това възпаление са промяна на цвета на ноктите, които стават по-дебели, но крехки, възможно е да започнат да се цепят и ронят, като стават дори на прах.

Крака

При по-тежки случаи, ноктите започват да се деформират и да се отлепят от нокътното легло. Друг неприятен момент за хората получили гъбички на ноктите е неудобството от грозно изглеждащите им ръце и крака. Лечението е много важно за да може да се спре разпространението на инфекцията и към другите пръсти, а също и околните тъкани. Гъбичките процъфтяват в топла и влажна среда и могат да се предават от един човек на друг. Когато се носят затворени обувки вероятността да се получат гъбички е много голяма заради идеалните условия – топлина, влага и тъмнина.

Ходенето бос на обществени места като басейни, плажове, сауни и други също носи доста висок риск.

Важно е да се знае какви са методите за лечение на гъбичките за да се избегнат много от проблемите, които те носят със себе си. Ето няколко съвета за лечение на гъбични инфекции:

  1. Поддържайте ноктите си чисти и сухи с цел да направите жизнената среда на гъбичките по-негостоприемна. Важна е добрата хигиена на краката и носенето на чисти чорапи. При възможност носете отворени обувки или такива, които позволяват добрата циркулация на въздуха за да избегнете изпотяването на краката.
  2. Избягвайте споделянето на лични вещи като нокторезачки, обувки, ръкавици.
  3. Стимулирайте имунната си система. Хората с нисък имунитет са много податливи на инфекции. При лечението на гъбичките трябва да се консумира балансирана храна, да се спи достатъчно и да се тренира редовно за да се подобри състоянието на телесната защита.
  4. Лекарствата – съществуват редица таблетки и кремове срещу инфекцията на ноктите. Те трябва да се приемат по точното предписание на личният лекар, тъй като ако увеличите дозата с цел по-бързо излекуване можете да навредите на черния си дроб.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *