История на пианото

Един от най-елегантните инструменти, произведени от човека е наречено пиано, известно в миналото и катро пианофорте. Пианото е велик инструмент, който ни позволява да пътуваме в различни светове на фантазия и мечти, създава усещане за тъга или щастие и може да събуди всички емоции, скрити дълбоко в нас.

В западния свят, пианото е било емблема на елегантност и изтънченост в продължение на много векове и е един от основните музикални струнни инструменти.

Пиано

Пианото, което познаваме днес, е направено от Бартоломео Кристофори около 1700 год. в Падуа, Италия. Само три от пианата, първоначално направени от Кристофори са съществуващи днес. Клавесинът, струнен инструмент, създаден от Кристофори е в основата на успеха на сегашното пиано форте.

С оглед създаване на най-добрите мелодии на всички времена, много хора и компании започнаха да правят добри качествени пиана. Болдуин, Чикъринг и Стануей са няколко от най-популярните марки пиано.

Подобряването на пианото в сегашния му вид е силно засегнато от два фактора. Те се дължат на напредъка на индустрията, която даде на производителите голям достъп до материали с добро качество, като стоманата, а от друга страна са напиращите композитори и пианисти, които искат по-добър звук на пианото.

В днешно време има два вида пиано: пиана в изправено положение и рояли. Напредъкът на технологиите направи възможно да се създаде трети вид - дигиталното пиано. То е чудесен алтернативен вариант за хора, които не могат да си позволят да купят или да ползват акустични пиана.

Добрият инструмент в дава резониращ и приятен богат звук, който носи наслада и приятни спомени на слушателите. Това е причината, поради която можете да видите в почти всички домове, да има пиано поставено на видно място. То е просто като част от семейството.

Освен своя чуден звук, то може да направи разкрасяване в уютния дом в различни размери, за да отговори на всякакви нужди. С течение на годините и напредването на технологиите, пианото ще се усъвършенства все повече.

В днешно време пианата са по-евтини и могат да бъдат закупени от подходящ музикален магазин. Всяко закупено пиано върви неизменно с акордиране и изправна механика. Непременно изисквайте документ за годишна гаранция при покупка на ново пиано.

бутони за споделяне

Едно мнение по „История на пианото

  1. тази статия съдържа повърхностна и некоректна информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *