Капки на д-р Бах

Д-р Едуард Бах е английски лекар разработил цветотерапията през 30-те години на 20-ти век. Работил е като бактериолог, хирург и патолог в медицински заведения в Англия. Въпреки постиженията си в тези области, той е имал силно желание да открие лечение, което да замести научните методи и лекарства, които не успяват да ни излекуват от всяка болест.

Чрез цветолечението се цели да се изчистят негативните душевни състояния, които са причина за болестите. С възстановяването на душевното равновесие и хармонията в човека, се постига и възстановяване на физическото тяло.

Докторът е правил дълги години проучвания и опити, докато открие силните растителни средства. Благодарение на него са открити 38 такива, които помагат за справяне с редица проблеми.

Капките на д-р Бах помагат за справяне с много наши емоционални проблеми и депресии - страх, несигурност, самота, отчужденост, депресия, илюзии, халюцинации, фобии, тревога, потиснатост, свръхчувствителност, яд, изтощение и др.

Те действат по-бързо на емоционално ниво и по-бавно при физически заболявания. Могат да се приемат до шест – седем вида от тях едновременно. Но за по-добър ефект е желателно бройката им да бъде ограничена.

Капки на Бах може да се приемат като предварително се разредят. Едно тъмно стерилно шишенце (20 мл.) се напълва до половината с изворна вода, после се прибавят по 2 капки от всяко средство и накрая се слагат 1 или 2 лъжички бренди (с алкохолно съдържание на крайния продукт от минимум 20 %).

Използването на алкохол (бренди или коняк) има за цел да предпази цветните лекове от разваляне. Трайността на така приготвената смес е до 2 месеца, като трябва да се съхраняват на хладно и далече от пряка слънчева светлина място, далече от компютър, телевизор и други електроуреди.

Ако не искаме да разреждаме с алкохол или ще даваме от сместа на малки деца, може да разтворим капките на Бах само в чиста изворна вода. В този случай трябва да употребим сместа до 3 или 4 дни, а после при необходимост да направим нова.

Понякога е възможно пациентите да отхвърлят някои от капките на Бах. Това се случва, когато се въздейства силно върху някоя страна от тяхната личност, която те в момента отказват да приемат и/или променят.

Цветолечението на д-р Бах позволява на всеки човек да се лекува сам. А при нужда подпомага хомеопатично или традиционно медикаментозно лечение. Капките на Бах са били създадени, с цел да помогнат да се възстанови вътрешната хармония, да се създадат положителни мисли и енергийни вибрации в хората. Защото доброто психическо състояние води със себе си здраве, жизненост и бодрост.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *