Качественият уебсайт

Има няколко неща които трябва да знаем за качествения уеб дизайн. При изработка на уебсайт са важни много фактори, но трябва да се знаят поне някои основни, без които не може. Всичко зависи от главната цел на сайта.

Уеб дизайн

Ако тя е комерсиална, то следва много внимателно да се подберат елементите, да има ясна навигация, да не се експериментира много, а да се разчита на професионални и изпитани решения.

Ако имате обаче за цел сайта да е като електронна визитка, то тогава е съвсем друго. Имате възможност да експериментирате, както и да използвате напълно ваши решения, които все пак е добре да отговарят на корпоративната ви идентичност.

Важно е навигацията да е лесна за употреба и интуитивна. Трябва да се измислят такива решения, че потребителя да успява лесно да навигира по сайта и да не се чуди кое къде е. Всяко едно решение си има своите предимства и недостатъци и трябва да се използва само в конкретни случаи.

Например, при много големи сайтове като електронни магазини, не е много удачно да се ползват падащи менюта, защото при излизане на мишката извън тях изчезват и това може да създаде трудности на потребителя.

Друга много важна част е цветовата схема на уебсайта. Тя трябва да е съобразена изцяло с особеностите на бранша, в който е бизнеса. Имайте предвид, че неподходящата визия говори изцяло за непрофесионализъм и затова тук е добре да се спазват основните норми. Добре е да се разгледа и конкуренцията, за да се добие представа за това.

В днешно време също много важна стана и оптимизацията. Всеки иска да излиза напред в резултатите на Гугъл. Това не е лесна задача обаче и е по-скоро продължителен процес отколкото нещо еднократно.

Винаги най-важното е било да имате линкове към вашия сайт, но без качествена изработка на сайта дори и това няма да помогне. Има основни фактори, които трябва да се оправят по страницата преди да се пристъпи към сео оптимизация.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *