Какви книги и учебници предпочитате да четете?

Всеки, който обича да чете, има интереси към определен жанр в четенето. Някои предпочитат криминални романи, други – исторически учебници. Но каквито и жанрове в четенето да предпочитате, то важното в случая е, че това е полезно и приятно занимание.

Четене на книга

В която и книжарница да влезете, несъмнено ще откриете това, от което се нуждаете. За целта книжарниците са разделени на сектори. Друг е въпросът обаче, че четенето на книги и учебници днес не е перспектива за много хора, а това определено е хубаво да се промени.

Ако сравним посещаемостта на някой магазин за дрехи с книжарница, почти със сигурност магазинът ще спечели. Не че е лошо човек да харчи пари за дрехи, щом може да си го позволи, но и да купиш книги и учебници не е лоша инвестиция – дори ако сме обективни, второто определено си заслужава повече.

Много хора днес не купуват книги и учебници, защото в Интернет има качени много книги. Но, поне според мен, да се чете книга по такъв начин е безсмислено. Най–малкото защото дългото седене пред монитора изморява очите и причинява главоболие. Едва ли има някой, който да не се съгласи с това.

Ако сте поканени на рожден ден и се чудите какъв подарък да изберете, отидете в някоя книжарница. Там имате богат избор от книги и учебници и със сигурност, а и като се съобразите с интересите на този, за когото е подаръкът, ще намерите подходяща книга. Това, мисля си дори, е много по–добър подарък, вместо обичайните неща, които се подаряват (например бутилка скъп алкохол, цветя и др).

А моят съвет към вас е: четете книги и учебници! Това, даже и да ви се струва, не е загуба на време, а напротив – полезно и приятно занимание за запълване на свободното време. Действайте!

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *