Козметика за лице и тяло с кофеин

От край време кофеинът се използва като стимулант сред хората. Всяка сутрин много хора пият кафе, за да се разнасят и настроят за дългия работен ден. Освен като средство за тонизиране и разсънване, напоследък кофеина се е превърнал и като основна съставка в много видове козметика за лице и тяло, тъй като тонизират, успокоява и защитава кожата.

Кофеин в козметиката

Как работи кофеинът?

Броят на кофеиновите продукти непрекъснато расте като през 2003 година са били 21, а през 2007 година са скочили до 140. Доказано е, че кофеина има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, а също и да свива малките кръвоносни съдове.

Антиоксидантите в различните видове козметика за лице ще ви осигурят защита от замърсителите, които ще помогнат на кожата ви да бъде по-устойчива. Противовъзпалителните свойства намаляват подпухването около очите и свиват малките кръвоносни съдове, което е намалява вероятността от появата на розацея.

Кремове

Козметиката, която съдържа кофеин, може без никакъв проблем да се прилага както през деня, така и през нощта. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителни свойства в тях, те успокояват и защитават кожата ви изцяло.

Околоочни кремове и серуми

Много козметични компании предлагат очни гелове и серуми, които могат да намалят подпухналостта на очите в краткосрочен план. Те, както и кремовете, могат да се използват през деня или през нощта, за да освежите кожата около уморените или подпухнали очи. Много от серумите съдържат алое или други охлаждащи съставки, които да успокояват кожата ви.

Научно доказани ползи

Научно доказано е, чрез клинични проучвания и тествания на ефективността на кофеина върху кожата и използването им в козметиката с грижа за кожата, че той в действителност успокоява, защитава и намалява зачервяването и подпухването.

Според проучванията, това, което кофеина не може да направи е да намали целулита. Въпреки, че кофеина се използва в много антицелулитни кремове и лосиони, тестовете показват, че той не може да се пребори с него.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *