Стара кола за скрап, автоморга или рециклиране

Вероятно голяма част от вас се чудят какво да правят старият си автомобил, който от доста време не е или в движение, или не се използва, защото имате по-модерен такъв. Имате няколко варианта, от които да си изберете най-удачният за вас и вашия бюджет, а именно – да дадете колата си за скрап, да дадете колата си в автоморга за части или да я дадете за рециклиране.

Стари коли за скрап

Естествено, съществува варианта и да си я запазите, ако смятате че този модел е с нещо по-уникален от останалите и след време може да припечелите от продажбата му, след като влезе в графата "ретро".

Ако изберете, че ще давате колата си за скрап – то вие ще спечелите между 200 лв и 350 лв, а от фирмата ще ви дадат документ, който трябва да представите в КАТ, за да отпишат колата от движение. Много важно е да знаете, че в този случай има големи разправии с отписването и от регистрите, нещо което не е нетипично за българската бюрократщина, още повече КАТ.

Ако изберете колата ви да отиде в автоморга, то вие може да вземете доста повече пари. Всичко зависи от това в какво състояние е автомобила ви, дали е удрян, дали не се е палил и дали няма някакви огромни козметични забележки, в какво състояние са неговите авточасти, на които се гледа с най-голям интерес от повечето автоморги.

Ако дадете колата си за рециклиране, за съжаление не ни е известно какви пари ще получите за нея, но знаем, че ще сте от голяма полза за майката природа и опазването ѝ!

Възползвайте се все още от това, че сте в България и в почти всички случаи ще вземете пари, независимо как ще постъпите с отърването от стартият ви автомобил. Едно е сигурно, че ако живеехте в Германия за пример, който и от трите варианта да бяхте избрали, щяхте вие да платите, а не те на вас.

За това е и често срещана практиката в Германия да се пускат обяви за подаряване на стари автомобили. А иронията е, че после се вкарват в страни като България.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *