Красива и без грим

Гримът не е единственият начин да изглеждаш красива и неустоима. Всъщност някои от съставките в гримовете дори могат да увредят кожата ти при по-продължителна употреба, както и да доведат до по-бързото й състаряване. Има някои натурални и ефективни начини да изглеждаш по най-добрия начин и без грим.

Красива без грим

Ежедневната грижа за кожата

Поддържай кожата си чиста и хидратирана. Почиствай я сутрин и вечер с почистващо мляко или тоник. Нанасяй хидратиращ крем със слънцезащитен фактор редовно.

Защитата от UVA и UVB лъчи е много важна за доброто здраве на кожата и предпазва от появата на фини бръчици. Изгради си режим на грижата за кожата и се придържай към него.

За добра хидратация пий по 8-10 чаши вода на ден. Така можеш да бъдеш сигурна, че цялото ти тяло е добре хидратирано и с по-малко токсини, а кожата ти ще бъде сияйна.

Прическата

Когато миеш косата си, нанасяй по една чаена лъжица балсам, като се концентрираш върху връхчетата и избягваш скалпа. Балсамът ще подхрани косата и ще й придаде мекота и блясък, но не прекалявай с него, т.к. това може да накара косата да изглежда безжизнена.

Избери прическа, която подчертава чертите на лицето ти. Например, ако имаш издължено лице, дължина на косата до брадичката ще създаде илюзия за ширина.

Грижата за очите

Очите са най-забележителната черта на всяко лице. Правилната грижа за тях може да накара лицето ти да засияе. Наплискай очите си със студена вода, за да ги освежиш. Формата на веждите също може да направи чудеса като рамкира лицето ти и привлече внимание към очите.

Пиенето на голямо количество вода и тук е изключително важно за предпазването от появата на тъмни кръгове под очите. За да придадеш добра визия на миглите за секунди, нанеси малко количество вазелин на пръста си и им придай желаната форма.

Дрехите

Избирай дрехите си мъдро. Вместо да залиташ по най-новите хрумвания на звездите, довери се на това, което ти стои добре и го съчетай със красиви обувки. Не забравяй и аксесоарите. Концентрирай се върху цялостното излъчване, а не само върху грима.

Здравословното хранене

Здравословният хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци, ще накара кожата наистина да засияе. Отърви се от вредните храни и включи цялата дъга от плодове и зеленчуци в менюто си.

Сънят

За да изглеждаш и да се чувстваш освежена, е изключително важно да поспиваш от 7 до 9 часа. Ако си легнеш навреме, със сигурност на сутринта няма да имаш подпухнали очи и уморен поглед.

Усмивката и увереността

Чаровната усмивка може да осветли целият свят около теб. Усмихвай се повече и вярвай в себе си. Това са много лесни личностни качества, които ще подсилят красотата ти без помощта на грим.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *