Лайпциг – желана дестинация за туристите

Информация

Център на немското изкуство и култура, модерни постройки, смесени с исторически сгради - със сигурност Лайпциг няма да ви разочарова. Целогодишно е желана дестинация от много на брой туристи от цял свят.

Лайпциг

Търговски център, много често големи бизнес събития се провеждат тук и през цялото време градът е пълен с много хора. Най-големият град в Саксония ще ви зарадва с всички свои музеи, галерии, забележителности и атракции, които спомагат за един прекрасен престой.

Подходящо време за посещение на Лайпциг

Счита се, че най-доброто време за запазване на самолетни билети по-евтино с посока Лайпциг е през периода от месец май до септември. Разположението му в континенталната климатична зона прави температурите приятни, но понякога и непредсказуеми.

Забележителности

Много са местата, които трябва да посетите, но ако целите да разберете повече за миналото на този град, както и на цялата държава, посетете Музея на Щази (Stasi Museum Runde Ecke), който събира богата историческа колекция.

Църквата „Св. Никола” (St. Nicholas Church) е най-старата и най-голямата в Лайпциг. Със сигурност ще разберете нейното участие в историята на града. Друга красива църква е „Св. Томас”(St. Thomas Church), разположена близо до музея на Бах (Bach Museum), друга гордост на местните жители. Музеят на европейските Стари майстори (Museum der Bildenden Kunste) е друга емблеметична сграда за града.

Има няколко паметника, които няма как да пропуснете поради техните размери и несравнима красота. Паметникът на битката на нацията (Monument to the Battle of the Nation) - един от най-големите паметници в Европа. Паметникът Volkerschlachtdenkmal ви предлага една страхотна гледка към града от най-високата си точка.

Ако минавате през западната част на града, няма как да пропуснете да видите фонтана Менде (Mende Fountain), със своите интересни фигури, разположен пред концертната зала в Лайпциг (Gewandhaus).

Но където и да обикаляте, задължително посетете един от най-стаирте пъбове в Германия - Auerbachs Keller, в който самият Гьоте е идвал и се е наслаждавал на немската кухня с пивка местна бира. Със сигурност и денем и нощем тук няма да скучаете.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *